Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas paziņojums saistībā ar plašsazinas līdzekļos izplatītu informāciju
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-02-13 16:27:43
Versijas komentārs
Teksts

05.02.2008. laikraksta ''Dienas Bizness'' numurā Nr. 24 (3285) publicētajā rakstā ''Kuģniecības akcionāri saķeras jau pirms sapulces'' par AS ''Latvijas kuģniecība'' konsolidētajā 2006. gada pārskatā ietverto aktīvu 46.5 milj. ASV dolāru apmērā ir minēts, ka AS ''Latvijas kuģniecība'' norāda, ka ''darījuma izpēti ir veikusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kura ''konstatējusi, kas tas atbilst visiem labākās prakses nosacījumiem''''. 

Šāda informācija 05.02.2008. ir pārpublicēta arī nacionālās ziņu aģentūras ''Leta'' mājas lapā internetā plkst. 8.28 publicētajā ziņā ''Sākusies cīņa par ietekmi ''Latvijas kuģniecībā'''', norādot, ka AS ''Latvijas kuģniecība'' ''vēlreiz uzsver, ka ir biržā kotēts uzņēmums un tā uzraudzību veic Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kura ir veikusi minētā darījuma izpēti un konstatējusi, ka tas atbilst visiem labākās prakses nosacījumiem un ir atbilstoši atspoguļots LK koncerna finanšu pārskatos".


Finanšu un kapitāla tirgus komisija paziņo, ka tā nav veikusi darījuma ar aktīvu 46.5 milj. ASV dolāru apmērā izpēti un līdz ar to arī nav sniegusi atzinumu, ka darījums atbilst visiem labākās prakses nosacījumiem un ka tas ir atbilstoši atspoguļots AS ''Latvijas kuģniecība'' konsolidētajā 2006. gada finanšu pārskatā, jo kapitālsabiedrību noslēgtu darījumu izvērtēšana nav Finanšu un kapitāla tirgus komisijas kompetencē.
Lēmumu par kapitālsabiedrības iekšējās revīzijas veikšanu jautājumos, kas saistīti ar sabiedrības darbību un tās mantisko stāvokli, saskaņā ar Komerclikuma 183. panta pirmajā daļā noteikto var pieņemt sabiedrības dalībnieki (saskaņā ar Komerclikuma 183. panta otrajā daļā noteikto – dalībnieki, kuri pārstāv ne mazāk par vienu divdesmitdaļu sabiedrības kapitāla), valde vai padome.

Pielikumi