Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ABLV Bank, AS palielinās pašu kapitālu par 11,5 miljoniem latu
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-03-11 08:35:45
Versijas komentārs
Teksts

Šā gada 8. martā notika ABLV Bank, AS, akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tika nolemts palielināt bankas pašu kapitālu par 11,5 miljoniem latu.

Pašu kapitāls tiks palielināts, emitējot 6 570 jaunas vārda akcijas ar balsstiesībām. Vienas akcijas pārdošanas cena būs 1 755 LVL. Parakstīšanās uz jaunajām akcijām tiks uzsākta šā gada 15. martā un ilgs līdz 26. aprīlim. Akcijas tiks piedāvātas iegādāties esošajiem bankas akcionāriem. Pēc akciju emisijas, bankas pamatkapitālu veidos 127 170 akcijas ar balsstiesībām un 13 400 personāla akcijas bez balsstiesībām.

Ārkārtas pilnsapulcē tika pieņemts arī lēmums uzsākt jaunu bankas obligāciju emisijas programmu, kuras ietvaros līdz 2014. gada 1. maijam publiskos piedāvājumos tiks emitētas obligācijas par kopējo apjomu līdz 200 000 000 LVL. Emisijas tiks sagatavotas pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmuma par atļauju izteikt publisko piedāvājumu.

Obligāciju emisijas tiks īstenotas, ievērojot bankas stratēģiskos mērķus – piesaistīt pietiekamus un ilglaicīgi pieejamus finanšu resursus. Par efektīvu šī mērķa izpildes līdzekli ir uzskatāma finanšu resursu iegūšanas avotu diversifikācija, piesaistot finanšu resursus ne tikai klientu depozītu veidā, bet arī emitējot bankas parāda vērtspapīrus - obligācijas.

Mūsu emitētās obligācijas ir iekļautas regulētajā tirgū, kas paplašina ieguldītāju loku, kuri var obligācijas iegādāties (piemēram, atvērtie ieguldījumu fondi).

Publiskās obligāciju emisijas mēs uzsākām 2011.gadā. Kopš tā laika biržas NASDAQ OMX Riga Parāda vērtspapīru sarakstos jau ir iekļautas trīs ABLV Bank, AS Pirmās piedāvājuma programmas ietvaros veiktās emisijas, kā arī astoņas ABLV Bank, AS Otrās piedāvājuma programmas ietvaros veiktās emisijas.

Šobrīd investoru īpašumā atrodas bankas obligācijas 148,9 miljonu latu vērtībā. Kopumā pēdējā pusotra gada laikā esam veikuši jau 11 emisijas.

 

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

         Ilmārs Jargans
         
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5296
         e-mail: ilmars.jargans@ablv.com

Pielikumi