Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ABLV Bank emitējusi parastās obligācijas par 50 miljoniem USD un 20 miljoniem EUR
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-02-26 14:17:24
Versijas komentārs
Teksts

Turpinot ilgtermiņa depozītu pakāpenisku aizstāšanu ar obligācijām, ABLV Bank, AS Otrās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros ir veikusi kārtējo obligāciju emisiju. Šoreiz tika emitētas parastās obligācijas 50 miljonu USD un 20 miljonu EUR apmērā.

ASV dolāru emisijā ar kodu ABLV FXD USD 250215 tika emitētas 50 000 obligācijas. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1 000 USD. Gada procentu likme ir fiksēta: 1,70% ar kupona izmaksu 2 reizes gadā. Emisijas dzēšanas datums ir 2015. gada 25. februāris.

Eiro emisijā ar kodu ABLV FXD EUR 250215 tika emitētas 20 000 obligācijas. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1 000 EUR. Gada procentu likme ir fiksēta: 1,675% ar kupona izmaksu 2 reizes gadā. Emisijas dzēšanas datums ir 2015. gada 25. februāris.

Obligācijas iegādājās 35 bankas klienti. Ieguldījumi obligācijās ļauj klientiem saņemt lielāku ienesīgumu nekā no depozītiem un sniedz plašākas iespējas veikt papildus darījumus — pirkt, pārdot vai saņemt finansējumu pret vērtspapīru ķīlu.
 
Līdzīgi kā iepriekšējie obligāciju laidieni, arī šie tiks iekļauti NASDAQ OMX Riga parāda vērtspapīru sarakstā, lai uzsāktu to publisku kotēšanu un padarītu tos pieejamus ieguldījumu fondiem un citiem profesionālajiem investoriem.

„Pēc šīm emisijām investoru īpašumā atrodas mūsu bankas obligācijas 149 miljonu latu vērtībā. Kopumā pēdējā pusotra gada laikā esam veikuši jau 11 emisijas”, saka Ernests Bernis, ABLV Bank izpilddirektors (CEO).

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā.Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā,Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

         Ilmārs Jargans
         
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5296
         e-mail: ilmars.jargans@ablv.com

Pielikumi