Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvenergo” īsteno veiksmīgu obligāciju izvietošanu
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-01-25 11:38:36
Versijas komentārs
Teksts

Šī gada 24.janvārī AS „Latvenergo” (Baa3/stabils, Moody’s) realizēja veiksmīgu papildu obligāciju izvietošanu 30 000 000 EUR apmērā obligāciju pirmās sērijas ietvaros.

 

Publiskais piedāvājums tika izteikts Latvijas Republikā, Lietuvas Republikā un Igaunijas Republikā. Ienesīguma līdz dzēšanai diapazons tika noteikts no SW* +1,80% līdz SW +2,10%. Obligāciju kopējais pieprasījums izvietošanas perioda beigās sasniedza vairāk nekā 88 miljonus eiro, līdz ar to gandrīz 3 reizes pārsniedzot plānoto papildu emisijas apjomu. Obligāciju iegādes orderi tika saņemti no 46 dažādiem investoriem, ieskaitot pensiju fondus, aktīvu pārvaldības fondus, apdrošināšanas sabiedrības un bankas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

Obligāciju sērijas papildu emisijas raksturlielumi ir sekojoši:

 

Papildu emisijas apjoms: 30 000 000 EUR
Papildu emitējamo obligāciju skaits: 30 000
Obligācijas nominālvērtība: 1 000 EUR
Gada procentu likme (kupons): fiksēta, 2,8%
Emisijas cena: 1003,187 EUR
Ienesīgums līdz obligāciju dzēšanas
termiņa beigām:
2,8%
Emisijas datums: 2013.gada 30.janvāris
Dzēšanas termiņš: 2017.gada 15.decembris
Obligāciju sērijas kopējais apjoms: 50 000 000 EUR

 

Saskaņā ar obligāciju sērijas papildu emisijas galīgajiem noteikumiem papildu emisijas pagaidu ISIN kods ir LV0010801098. Pēc obligāciju iekļaušanas regulētajā tirgū obligācijas tiks apvienotas un veidos vienu sēriju ar 2012.gada 19.decembrī emitētajām obligācijām 20 000 000 eiro apmērā un tām tiks piešķirts vienots ISIN kods LV0000801090.

 

Obligāciju emisija īstenota AS „Latvenergo” obligāciju piedāvājuma programmas 50 miljonu latu apmērā (vai ekvivalentu apmēru eiro valūtā) ietvaros. Obligāciju emisijas organizators - AS „SEB banka”.

 

Obligāciju emisija tiek realizēta Latvenergo koncerna aizņemtā kapitāla piesaistes plāna ietvaros un tās rezultātā piesaistītais finansējums tiks novirzīts Latvenergo koncerna kapitālieguldījumu programmas finansēšanai, ieskaitot, bet neaprobežojoties ar sadales un pārvades tīklu atjaunošanu, transformatoru apakšstaciju rekonstrukciju, ieguldījumiem sprieguma kvalitātes uzlabošanā, kā arī gaisvadu līniju nomaiņai pret kabeļu līnijām, lai uzlabotu elektroenerģijas piegādes kvalitāti un drošību klientiem un samazinātu tīklu zudumus.

 

* 5 gadu fiksētā eiro procentu likme

 

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 67 728 239
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

 

www.latvenergo.lv/investors

 

Par Latvenergo

 

Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes komersants Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu un tirdzniecību, elektroenerģijas sadales nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšanu. Latvenergo ir viena trešdaļa no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus. AS „Latvenergo” vairākus gadus pēc kārtas ir atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s AS „Latvenergo” ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa3/stabils.

 

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS „Latvenergo” (elektronenerģijas ražošana un tirdzniecība, siltumenerģijas ražošana) un meitassabiedrības – AS „Latvijas elektriskie tīkli” (pārvades sistēmas aktīvu pārvaldīšana), AS „Sadales tīkls” (elektroenerģijas sadale), „Elektrum Eesti” OÜ (elektroenerģijas tirdzniecība Igaunijā), „Elektrum Lietuva” UAB (elektroenerģijas tirdzniecība Lietuvā) un SIA „Liepājas enerģija” (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, elektronenerģijas ražošana), kā arī „Elektrum Eesti” OÜ piederošā meitassabiedrība SIA „Elektrum Latvija”.

Pielikumi