Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SAF Tehnika konsolidētais starpziņojums par 2012./2013 . finanšu gada 1. ceturksni (no 2012. gada 1. jūlija līdz 2012. gada 30.septembrim )
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-11-07 09:15:08
Versijas komentārs
Teksts

SAF Tehnikas (turpmāk Grupa) 2012./13. finanšu gada pirmā ceturkšņa neauditētais neto apgrozījums bija 1.92 miljoni LVL (2.73 miljoni EUR), samazinoties par aptuveni trešdaļu salīdzinājumā ar iepriekšējā finanšu gada pirmo ceturksni. Salīdzinot ar tekošā kalendārā gada iepriekšējo ceturksni (2011./12. finanšu gada ceturto ceturksni) apgrozījums samazinājies par 11%. Šādi rezultāti ir saistīti ar vispārēji zemu tekošā un iepriekšējā ceturkšņa aktivitāti industrijā, kā arī sīvu cenu konkurenci tirgū, kur lielākā daļa tirgus dalībnieku pastiprināti investēja produktu un biznesa veicināšanas aktivitātēs.
Āzijas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona pārdošanas rezultāti  uzrādīja 11% pieaugumu salīdzinājumā ar tekošā kalendārā gada iepriekšējo ceturksni, tomēr bija tikai 58% no ieņēmumu apjoma, kādu Grupa realizēja iepriekšējā finansu gada 1.ceturksnī. Reģiona apgrozījums  sastādīja būtisku daļu (27%) no Grupas atskaites kvartāla ieņēmumiem.
Lai gan Eiropas un NVS tirgi uzrāda kopumā stabilus ieņēmumu apjomus, vidēju un lielu projektu trūkums iespaidoja reģionu ieņēmumus tiem samazinoties par 14% jeb 0.09 miljoniem LVL (0.13 miljoniem EUR) salīdzinot ar attiecīgo periodu iepriekšējā finansu gadā. Tajā pat laikā vispārēja industrijas pasivitāte vasaras periodā bija galvenais iemesls ieņēmumu kritumam par 48%, salīdzinot ar iepriekšējo kalendārā gada ceturksni.
Nostiprinātā stabilā pozīcija Amerikas reģiona tirgos tika spēcināta Grupai īstenojot plašas mārketinga un produktu pārdošanas veicināšanas akcijas, lai, līdzās jau augstajam FreeMile produktu apgrozījumam, palielinātu CFIP Lumina līnijas produktu pārdošanas apjomus. Akciju rezultātā pārdošanas apjomi palielinājās par 43% jeb 0.25 miljoniem LVL (0.36 miljoniem EUR) salīdzinājumā ar iepriekšējo kalendārā gada ceturksni.
Neizdevīgas USD pret LVL valūtas kursa likmes atstāja negatīvu ietekmi uz Grupas atskaites kvartāla peļņas rādītājiem. Grupas mārketinga un operatīvās darbības izdevumi pieauga realizējot iepriekš nosprausto stratēģiju vietējās klātbūtnes un reģionālo pārstāvniecību stiprināšanā. mērķa tirgos.
Grupa 2012./13. gada 1.ceturksni noslēdza ar 120 tūsktoti LVL (171 tūkstotis EUR) lieliem zaudējumiem, kas ir par 598 tūkstošiem LVL (851 tūkstotis EUR) sliktāks rezultāts kā iepriekšējā finanšu gada šajā pašā ceturksnī, kurā uzņēmums uzrādīja peļņu.
Vadlīnijas
SAF Tehnika nepārtraukti virzās uz priekšu jaunu izstrādes projektu īstenošanā, radot nākamās paaudzes bezvadu datu pārraides iekārtas. Jaunu produktu palaišana tirgū tiek plānota 2013. gada pirmajā pusē. Tajā pat laikā Grupa turpina fokusēties uz esošos produktu un risinājumu pielāgošanu specifiskām nišas bezvadu datu pārraides iekārtu pircēju prasībām, kā arī apsver iespējas piedāvāt papildus pakalpojumus tīklu struktūras un darbības konsultāciju, kā arī tīklu  būvniecības ārpakalpojumu jomā. Produktu kvalitāte, ražošanas efektivitāte, kā arī teicams klientu atbalsts būs kompānijas darbības uzmanības centrā.
Grupa ir finansiāli stabila, kā arī spēj pārciest tirgus svārstības un zemu tirgus aktivitāti. Tajā pašā laikā turpmākie Grupas ieņēmumu rādītāji lielā mērā ir atkarīgi no ārējiem faktoriem, tādiem kā ražošanas komponenšu pieejamība, finansējuma lēmumiem klientu organizācijās un vispārējās politiskās un ekonomiskās situācijas atsevišķos reģionos un tirgos, tādējādi Grupas valde atturas izdarīt konkrētas Grupas ieņēmumu un finanšu rezultātu prognozes.
 

Papildus informācija:
Aira Loite
Valdes locekle, Rīkotājdirektore
Tālrunis: +371 67046833
E-pasts: Aira.Loite@saftehnika.com
 

Pielikumi
3M FY12_13_SAF_results LV_v2.pdf (442.79 kB)