Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Noslēgušās ABLV Bank kārtējās obligāciju emisijas
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-11-05 14:18:35
Versijas komentārs
Teksts

Noslēgusies parakstīšanās uz ABLV Bank, AS kārtējām USD un EUR obligāciju emisijām, kurās tika emitētas obligācijas 50 miljonu USD un 15 miljoni EUR apmērā. Emisijas tika veiktas bankas Otrās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros. Kopumā obligācijas iegādājās 57 bankas klienti.

ASV dolāru emisijā ar kodu ABLV FXD USD 061114 tika emitētas 50 000 obligācijas. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1 000 USD. Gada procentu likme ir fiksēta: 1,45% ar kupona izmaksu 2 reizes gadā. Emisijas dzēšanas datums ir 2014. gada 6. novembris.

Eiro emisijā ar kodu ABLV FXD EUR 051114 tika emitētas 15 000 obligācijas. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1 000 EUR. Gada procentu likme ir fiksēta: 1,55% ar kupona izmaksu 2 reizes gadā. Emisijas dzēšanas datums ir 2014. gada 5. novembris.

Banka iesniegs pieteikumu Biržai iekļaut arī šīs emisijas obligācijas NASDAQ OMX Riga parāda vērtspapīru sarakstā, lai varētu uzsākt to publisku kotēšanu. Obligāciju iekļaušana regulētajā tirgū padarīs šos finanšu instrumentus pieejamus arī ieguldījumu fondiem, apdrošināšanas sabiedrībām un citiem profesionālajiem investoriem.  

„Ar emisiju rezultātu esam apmierināti. Piesaistītie līdzekļi paplašinās mūsu iespējas attīstīt ilgtermiņa kreditēšanas programmas”, saka Ernests Bernis, ABLV Bank izpilddirektors (CEO).

Ar šīm obligāciju emisijām mēs turpinām pagājušā gada nogalē uzsākto ilgtermiņa depozītu pakāpenisku aizstāšanu ar obligācijām. Ieguldījumi obligācijās ļauj klientiem saņemt lielāku ienesīgumu nekā no depozītiem un sniedz plašākas iespējas veikt papildus darījumus — pirkt, pārdot vai saņemt finansējumu pret vērtspapīru ķīlu, saglabājot pašu ieguldījumu un plānoto ienesīgumu.

„Mēs redzam, ka obligāciju otrreizējais tirgus pastāvīgi attīstās - aug interese un reālais pieprasījums, līdz ar to obligācijas kļūst arvien likvīdākas”, secina Ernests Bernis.

Pirmās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros 2011. gadā tika veiktas 3 emisijas par nominālvērtību 25 miljoni EUR un 30 miljoni USD. Savukārt Otrās obligāciju piedāvājuma programmas ietvaros kopumā veiktas jau 6 emisijas par nominālvērtību 20 miljoni EUR un 145 miljoni USD.

ABLV Bank, AS  ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

         Ilmārs Jargans
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
         ABLV Bank, AS
         Tel.: +371 6777 5296
         Mob.: +371 2866 0009
         e-mail: ilmars.jargans@ablv.com
 

Pielikumi