Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
ABLV Bank Luxembourg, S.A. iegūst bankas licenci
Emitents ABLV Bank, AS (549300IHIJ7SCANBWN17)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-10-29 09:26:19
Versijas komentārs
Teksts

Luksemburgas Finanšu ministrija ir izsniegusi ABLV Bank Luxembourg, S.A. licenci bankas darbības veikšanai. ABLV Bank Luxembourg, S.A. ir patstāvīgs uzņēmums, kura dibinātājs un vienīgais dalībnieks ir ABLV Bank, AS. Luksemburgas meitas bankas kapitālā ABLV Bank, AS ir ieguldījusi 20 miljonus eiro.

Meitas banku Luksemburgā ABLV Bank izveidoja, lai attīstītu esošo klientu bāzi un stiprinātu viņu lojalitāti, sniedzot plašāku ieguldījumu un fiduciāro pakalpojumu klāstu, kā arī piesaistītu jaunus klientus. ABLV Bank ir pirmā banka no Baltijas valstīm, kas nodibinājusi meitas banku Luksemburgā.

ABLV Bank Luxembourg, S.A. valdē strādās Ernests Bernis, Vadims Reinfelds, Leonīds Kiļs, Paul Mousel, Benoît Wtterwulghe un Andris Riekstiņš. Bankas vadības funkcijas ikdienā bankas valde ir deleģējusi izpilddirektoram - Benoît Wtterwulghe un izpilddirektora vietniekam Andrim Riekstiņam, kurš uzņēmumu vada kopš tā dibināšanas - izpētes un sagatavošanās perioda laikā.

„Mūsu banku Latvijā un Luksemburgā kopīga darbība radīs jaunas iespējas mūsu klientiem. Esam uzkrājuši vērtīgu pieredzi un izveidojuši savstarpēji izdevīgas attiecības, gandrīz 20 gadus strādājot ar klientiem no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas, Gruzijas, Moldovas un citām valstīm. Savukārt Luksemburga ir attīstīts finanšu centrs ar augstu kredītreitingu”, klientu ieguvumus iezīmē Ernests Bernis.

ABLV Bank Luxembourg, S.A. atrodas Luksemburgas centrā, adresē 26a, Boulevard Royal, un plāno sākt sniegt bankas pakalpojumus tuvāko mēnešu laikā.

ABLV Bank ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
ABLV Bank, AS
Tel.: +371 6777 5296
Mob.: +371 2866 0009
e-mail: ilmars.jargans@ablv.com

Pielikumi