Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Top vairāk nekā 4,5 miljonus vērta ražotne Valmierā
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-10-08 09:05:36
Versijas komentārs
Teksts

AS „Valmieras stikla šķiedra” teritorijā turpinās darbs pie trešās stikla kausēšanas krāsns būvniecības ar vienstadijas metodi. Jaunās ražotnes izveides, kas uzsākās jau 2012.gada sākumā, kopējās investīcijas sasniedz vairāk nekā 4,5 miljonus latu, un tās atklāšana plānota šī gada izskaņā.

Jaunā stikla šķiedras vienstadijas krāsns paredzēta speciāla stikla ražošanai, vienlaikus minimizējot uzņēmuma ražošanas izmaksas, modernizējot procesus un iegūstot augstas pievienotās vērtības produktu. Krāsns būvniecības procesā tiek pielietotas jaunākās un progresīvākās tehnoloģijas, ražotni veidojot videi draudzīgu. Sagaidāms, ka tā būs energoekonomiska, samazinot energoresursu patēriņu par 40%, un efektīva, nodrošinot par 50% augstāku ražību un lietderīgi izmantojot visus ražošanas pārpalikumus.

 „Pēdējo gadu laikā aizvien straujāk ir attīstījusies rūpnieciskā tekstila industrija un ar to saistītie tirgi, pieaudzis pieprasījums pēc tās dažādajiem produktiem. Reizēm mūsu uzņēmuma ražošanas jaudas, darbinot divas stikla kausēšanas krāsnis, ar grūtībām spēja apmierināt pieprasījumu. Līdz ar trešās kausēšanas krāsns izveidi iegūsim lielāku ražošanas stabilitāti un priekšrocības. Turklāt šīs investīcijas ļauj mums turpināt sašaurināt neefektīvo divstadiju stikla šķiedras ražošanas procesu jeb „lodīšu tehnoloģiju“, stikla lodītes atstājot pagātnē. Nepārtraukta attīstība un inovācijas apvienojumā ar 50 gadu pieredzi stikla šķiedras ražošanā ir daļa no mūsu veiksmes pamatnosacījumiem, un uzskatu, ka šis projekts viennozīmīgi dos būtisku stimulu arī vietējās teritorijas attīstībai un nodarbinātības veicināšanai,” norāda AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs A.O.Brutāns.

Kopumā jaunās stikla kausēšanas krāsns izveides projektā tiek investēti 4.57 miljoni latu, no kuriem 976 tūkstoši ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējums un 3.60 miljoni AS „Valmieras stikla šķiedra” finanšu līdzekļi. Plānots, ka jaunās krāsns izveide tiks pabeigta līdz šī gada decembrim, vienlaikus uzsākot tās darbību.

AS „Valmieras stikla šķiedra” ir uz attīstību un inovācijām vērsts uzņēmums, un, plānojot darbību ilgtermiņā, ir daudz paveikts uzņēmuma modernizācijā un attīstībā. No 2001.gada līdz 2012.gadam (ieskaitot) ieguldītas investīcijas 72.92 miljonu latu apmērā ražošanas procesu efektivitātes celšanā, tiek turpināts strādāt pie jauniem projektiem un idejām, lai apmierinātu uzņēmuma klientu vajadzības un vēlmes.

 

Informācijai:

AS „Valmieras stikla šķiedra” ir uzņēmums ar ilggadēju pieredzi un kvalitātes zīmi stikla šķiedras un tās izstrādājumu ražošanā. Jau 50 gadus vietējam un ārvalstu tirgiem piedāvājam produktus, kas tālākā apstrādē pārtop dažādos karstuma un tehniskās izolācijas materiālos. 96% produkcijas eksportējam uz 32 pasaules valstīm, un noteikti ikvienam kaut reizi ir nācies saskarties ar tās daudzpusību. Stikla šķiedra tiek pielietota, izmantojot tās dielektriskās, skaņas un siltumizolācijas īpašības, kā arī noturību pret ķīmisku un bioloģisku iedarbību, un tā sastopama praktiski visur - sadzīves tehnikā un elektronikā, me­dicīniskajā aprīkojumā, autobūvē un celtniecībā, tādās specifis­kās nozarēs kā aviācija, kosmosa industrija un militārā rūpniecība.

AS „Valmieras stikla šķiedra” ir lielākais ražotājs un nodokļu maksātājs Vidzemē ar vairāk kā 850 darbinieku lielu komandu, kas ir iespaidīgs skaitlis privātajam darba devējam ne tikai reģionālā, bet arī nacionālā mērogā.

 

 

Kontakti:
Inita Martinsone
AS „Valmieras stikla šķiedra” mārketinga projektu vadītāja
Tel.: 64202276
Fakss: 64281216
E-pasts: initam@vss.lv
Pielikumi