Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ekspluatācijā nodots divpadsmitais jaunbūvētais AS "Latvijas kuģniecība" tankkuģis
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-01-30 12:14:56
Versijas komentārs
Teksts
Šodien, 2008. gada 30. janvārī, akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) tankkuģu flote kļuvusi bagātāka par vēl vienu jaunu kuģi - Horvātijas kuģu būves rūpnīcā 3.Maj ekspluatācijā tika nodota divpadsmitā no LK kopumā pasūtītajām astoņpadsmit tankkuģu jaunbūvēm.
 
Par tradīciju ir kļuvusi LK kuģu jaunbūvēm piešķirt Latvijas novadu un pagastu nosaukumus. Arī šoreiz LK jaunais tankkuģis ir ieguvis skanīgo Užavas vārdu. Kuģu krustmātes godu uzņēmums uzticējis tā valdes loceklei juristei Ilvai Purēnai.
 
LK ir pasaules kuģošanas nozarē konkurētspējīga kompānija, kuras attīstība ilgtermiņā balstīta uz mērķtiecīgu darbību vidēji maza un vidēja izmēra tankkuģu segmentā, nodrošinot klientiem augsti profesionālus pakalpojumus atbilstoši starptautiskajiem drošības standartiem. Uzņēmuma pamatdarbība ir jūras kravu pārvadājumi, kuru lielāko daļu veic produktu tankkuģi, kas nodrošina aptuveni 80% no koncerna neto reisu rezultātiem un kuru kravnesību patlaban veido 1 287 236 tonnu (DWT).
 
Kopš 2006. gada vasaras LK kopumā saņēmusi jau divpadsmit tankkuģu jaunbūves, tādējādi pašlaik LK floti veido 38 naftas produktu tankkuģi, kas pārvadā naftas produktus, vieglās ķimikālijas, dažādas eļļas un citus šķidros produktus, (to skaitā 3 no citiem kuģu īpašniekiem nomātie tankkuģi), 5 refrižeratoru kuģi, 2 gāzvedējkuģi un 1 sauskravas kuģis.
 
Papildus informācijai:
 
Marita Ozoliņa Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. nr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi