Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Aizsardzības ministrija saņems patruļkuģi „Viesīte”.
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-08-21 20:47:10
Versijas komentārs
Teksts

 

Aizsardzības ministrija saņems patruļkuģi „Viesīte”.



Trešdien, 22. augustā Rīgas pasažieru ostā notiks svinīga, Latvijā būvētā patruļkuģa „Viesīte”, saņemšanas ceremonija. Tajā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, a/s „Rīgas kuģu būvētava” valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks, Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis un citas amatpersonas.
Pēc svinīgās uzrunas aizsardzības ministrs pasniegs kuģa karogu patruļkuģa „Viesīte” komandierim virsleitnantam Tālim Dzērvem pacelšanai kuģa mastā.
Par godu kuģa pieņemšanas ceremonijai pie Vanšu tilta stāvēs abi šā projekta ietvaros uzbūvētie patruļkuģi „Skrunda” un „Cēsis”  un štāba un apgādes kuģis „Varonis”.
Patruļkuģa „Viesīte” būvniecību uzsāka 2009.gada 17. jūnijā un šis, trešais no pieciem jaunajiem Jūras spēku flotiles vajadzībām pasūtītajiem „Skrundas” klases kuģiem, ir pilnībā būvēts a/s „Rīgas kuģu būvētava”.
Šie divkorpusu patruļkuģi paredzēti izmantošanai gan militāriem, gan arī civiliem mērķiem. Kuģi „Skrunda” un „Cēsis”  jau veic patrulēšanas un cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā un tie ir aprīkojami ar naftas seku likvidācijas, mīnu meklēšanas un iznīcināšanas iekārtām.
Patruļkuģu būve norisinās saskaņā ar Aizsardzības ministrijas un a/s „Rīgas kuģu būvētava”  krasta apsardzes patruļkuģu būves un piegādes līgumu, kas tika noslēgts 2007. gada 21. decembrī. Līgums paredz, ka līdz 2014. gadam Jūras spēku flotiles vajadzībām tiks uzbūvēti pieci patruļkuģi.

 

Pielikumi