Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Valmieras stikla šķiedra” neauditēts 2012. gada 6 mēnešu finanšu pārskats
Emitents Valmieras stikla šķiedra, AS (5493006XWNR6BLL15O35)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-08-03 17:19:37
Versijas komentārs
Teksts

Palielinājies AS „Valmieras stikla šķiedra” apgrozījums

Akciju sabiedrības „Valmieras stikla šķiedra” 2012.gada pirmā pusgada finanšu pārskats liecina, ka uzņēmuma apgrozījums šī gada sešos mēnešos ir sasniedzis 26.08 miljonus latu (37.1 mil. EUR), kas ir pieaugums par 1.3 miljoniem latu (1.9 mil. EUR) jeb 5.29% pret attiecīgo laika periodu 2011.gadā. Kompānijas tīrā peļņa sasniegusi 1.39 miljonus latu (1.97 mil. EUR), kas, savukārt, ir par 48% vairāk nekā pērnā gada pirmajā pusē. Uzņēmuma saražotā produkcija eksportēta uz 32 pasaules valstīm, eksporta apjomam sasniedzot 96%, par kopējo summu 25.07 miljoni latu (35.67 mil. EUR).

2012.gada 1.pusgadā AS „Valmieras stikla šķiedra” turpināja stiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos un kāpināja apgrozījumu. Galvenie produkcijas eksporta tirgi palikuši nemainīgi: Eiropas Savienības valstis (75%), ASV, Japāna, Indija un Krievija. Visos ģeogrāfiskajos tirgos ir pieauguši pārdošanas apjomi attiecībā pret 2011.gada pirmo pusi - ASV un Kanādā par 26%, Krievijā un Ukrainā par 34%, pārējās valstīs (tai skaitā, Šveicē, Japānā, Indijā, Horvātijā u.c.) par 61%. Ievērojamu darbu uzņēmums ieguldījis, lai iegūtu jaunus produkcijas noieta tirgus. Sekmīga sadarbība izvērsta ar klientiem Rumānijā un Bulgārijā u.c.

No produktu segmentiem pārdošanas apjomu pieaugums fiksēts augstas pievienotās vērtības produktiem:  stikla šķiedras sietiem, neaustiem materiāliem un augsta SiO2 satura stikla šķiedras izstrādājumiem. Šie uzņēmuma produkti 1.pusgadā pārdoti kopumā vidēji par 24% vairāk nekā 2011.gada pirmajos 6 mēnešos. Pārējos produktu segmentos pārdošanas apjomi ir vērtējami kā stabili.

Nozīmīgs bijis jūnija mēnesis AS „Valmieras stikla šķiedra” pastāvēšanas vēsturē, kad tika sasniegts viena mēneša rekordapgrozījums - 5.08 miljoni latu (7.23 mil. EUR), kas ir par 9.29% vairāk nekā analogajā periodā pērn.

„Pusgada rezultāti ar pārliecību ļauj raudzīties uz izvirzīto biznesa mērķu un plānoto uzdevumu sasniegšanu gada griezumā. Aktīvi strādājam ar saviem ilggadīgajiem klientiem un meklējam aizvien jaunus produkcijas noieta tirgus, un intensīvais darbs palīdz pārdot mūsu ražojumus, īpaši laikā, kad kopējā tirgus konkurence ir itin asa. Tāpat aizvien turpinām attīstīties - šobrīd koncentrējamies uz jaunās stikla šķiedras vienstadijas krāsns būvniecības pabeigšanu un jaunu produkcijas pārdošanas līgumu slēgšanu. Jāmin, ka uz šo brīdi esam jau noslēguši pārdošanas līgumus apjomā, kas nodrošinās, ka jaunā krāsns tiks noslogota maksimāli iespējamā kapacitātē. Tas viennozīmīgi palielinās uzņēmuma kopējo apgrozījumu,” uzsver AS „Valmieras stikla šķiedra” valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns.  

Pielikumi
Finansu parskats neauditets I_pusgads_2012_LV.pdf (460.10 kB)