Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Trasta komercbanka veiksmīgi noslēdz 2007.gadu
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-01-21 14:39:04
Versijas komentārs
Teksts
Aizvadītajā gadā „Trasta komercbanka” turpināja aktīvu attīstību, uzrādot sekmīgus rezultātus visās darbības jomās.  
 
Kā liecina bankas 2007. gada neauditētie finanšu rādītāji, iepriekšējo gadu „Trasta komercbanka” noslēgusi ar peļņu 15,86 milj. latu apmērā, kas ir par 59% vairāk kā 2006.gadā, kad bankas peļņa sastādīja 9,98 milj. latu.
 
2007. gadā bankas kapitāla un rezervju apjoms pieaudzis par 60%, sasniedzot 31.27 miljonu latu. Turpinājies arī TKB darījumu apjomu pieaugums - līdz gada beigām „Trasta komercbanka” noguldījumos piesaistījusi 232.62 miljonus latu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir par 7.3 miljoniem latu vairāk. Savukārt bankas izsniegto kredītu apjoms gada beigās veidoja 93,53 miljonus latu. Bankas kopējais aktīvu apjoms 2007.gadā sasniedzis 292.39 miljonus latu, gada laikā demonstrējot izaugsmi par 10%.
 
"Trasta komercbanka" ir viena no vēcākajām Latvijas privātbankām, kura veiksmīgi darbojas Latvijas finanšu tirgū, ieņemot stabilas augsti rentablas vidēja lieluma kredītiestādes pozīcijas. Arī aizvadītajā gadā TKB bija viena no visstraujāk un dinamiskāk augošajām Latvijas kredītiestādēm. Saskaņā ar neauditētiem finanšu rādītājiem bankas kapitāla atdeve ROE 2007.gada beigās bija 68.73%, savukārt aktīvu atdeve ROA sasniegusi 5.45%.

Bankas darbības astoņpadsmitajā gadā TKB turpināja aktīvi attīstīt savu servisu un struktūru. Lai būtu tuvāk saviem klientiem, pērn „Trasta komercbanka” atklāja filiāles Liepājā un Daugavpilī. Durvis vēra arī jaunā TKB pārstāvniecība ārzemēs - Bulgārijā, atbalstot klientu biznesu un investīcijas šajā reģionā. 2007.gadā „Trasta komercbanka” saviem klientiem sagatavoja arī jaunus finanšu produktus: Art Banking - investīcijas mākslas tirgū, un Investīciju noguldījumu, kas piedāvā uzkrāšanas un papildus peļņas gūšanas iespējas fondu tirgos.
 
Jūlija Jurgele
AS "Trasta komercbanka"
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Pielikumi