Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Grindeks šī gada beigās plāno pabeigt jauno gatavo zāļu ražotni
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2008-01-17 10:43:41
Versijas komentārs
Teksts

2008. gada nogalē būs gatava jaunā AS Grindeks gatavo zāļu ražotne, kuras plānotā jauda būs 2 miljardi tablešu un kapsulu gadā. Topošā ražotne vismaz divas reizes palielinās līdzšinējās Grindeks gatavo zāļu ražošanas jaudas, kas dod iespēju Grindeks produktu tirdzniecību izvērst arī strauji augošajos Āzijas tirgos. Pagājušajā gadā jau noslēgti līgumi par atsevišķu medikamentu reģistrācijas uzsākšanu izplatīšanai Ķīnā un Turcijā.

Jaunā ražotne uzņēmumam izmaksās 7,5 miljonus latu, no kuriem 5 miljoni paredzēti projektēšanai un celtniecībai, 2,5 miljoni – iekārtu iegādei. Kā atzīst Grindeks Valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Aizvien pieaugošā inflācija projekta realizāciju ir skārusi minimāli, jo lielākā daļa iekārtu jau iegādātas Rietumeiropā, kur to cenas ir stabilas. Savukārt no būvniecības izmaksu sadārdzināšanās uzņēmumu pasargā noslēgtais līgums, kurā kopējo izmaksu summa ir noteikta, ieskaitot sadārdzinājumu, un no projekta kopējām izmaksām neatkarīga atlīdzība būvkompānijai.”

Projektu realizē konkursa kārtībā izvēlētā celtniecības firma „RBS Skals”, un plānots, ka jaunā Grindeks gatavo zāļu ražotne pilnvērtīgu darbu uzsāks līdz 2008. gada beigām, bet noliktavu un biroju telpas jaunajā ēkā varēs izmantot jau šajā pavasarī.

Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu pētniecībā, izstrādē, ražošanā un pārdošanā. Grindeks produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un generic zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafurs®, kā arī vairāk nekā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un desmit pārstāvniecības. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

 
Papildu informācijai:

Laila Kļaviņa
A/s Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr. 7083370, 29256012
e-pasts: laila_klavina@grindeks.lv

 
 
Pielikumi