Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PIRMAIS PATRUĻKUĢIS, KURŠ PILNĪGI BŪVĒTS LATVIJĀ!
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-04-10 16:40:15
Versijas komentārs
Teksts



Trešdien, 11. aprīlī, Rīgā notiks patruļkuģa “VIESĪTE” svinīga ūdenī nolaišanas un vārda došanas ceremonija


„P-07 Viesīte” ir pirmais pilnīgi Latvijā būvētais karakuģis un trešais no kopumā pieciem šāda veida patruļkuģiem, ko Jūras spēku flotile saņems līdz 2014.gadam. Patruļkuģis būs 25 metrus garš un 13 metrus plats. Tas attīstīs 20 mezglu ātrumu  , un to apkalpos astoņu jūrnieku komanda. Kuģa būvniecību plānots pabeigt 2012.gada augustā.



Kuģis tiks izmantots ne tikai militārām vajadzībām, bet arī civiliem mērķiem – cilvēku meklēšanai un glābšanai jūrā.


kuģa būvēšanas procesā piedalījās vairāk kā 220 strādnieki! Kopā Rīgas kuģu būvētava dod darbu ap 700 strādniekiem, bet ja mēs skaitam vēl partneru organizācijas, tad sanāk ap 2000 strādnieku. Mūsu rūpnīca jau sen aktīvi piedalās valdības pasludināta ekonomikas izrāvienā”, - stāsta AS “Rīgas kuģu būvētava” valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks.




 

Patruļkuģu būve norisinās saskaņā ar Aizsardzības ministrijas (AM) un RKB krasta apsardzes patruļkuģu būves un piegādes līgumu, kas tika noslēgts 2007.gada 21.decembrī. Līgums paredz, ka visus piecus kuģus AM plānots saņemt līdz 2014. gadam.

Patruļkuģiem doti nosaukumi – Skrunda, Cēsis, Viesīte, Jelgava un Rēzekne, kas ir nozīmīgākās Brīvības cīņu norises vietas Latvijas vēsturiskajos reģionos.

Svinīga ceremonija saksis plkst. 14.30. Svinīga ceremonija piedalīsies VALSTS PREZIDENTS ANDRIS BĒRZIŅŠ, LR Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris, ģmaj. Raimonds Graube, Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis, RKB valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks un citas amatpersonas.
 

Pielikumi