Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SAF Tehnika AS starpziņojums par 2011./2012. finanšu gada 3 mēnešu periodu (no 2011. gada 1. jūlija līdz 2011. gada 30.septembrim)
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-11-09 09:43:47
Versijas komentārs Precizēts virsraksts
Teksts

AS SAF Tehnika 2011./12. finanšu gada pirmā ceturkšņa neauditētais neto apgrozījums bija 2.89 miljoni LVL (4.12 million EUR), kas ir 92% no iepriekšējā finanšu gada pirmā ceturkšņa apgrozījuma. Salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni (Q4 FY 2010/11), kas bija ar viszemāko apgrozījumu iepriekšējā finanšu gadā, ir novērojams 45% apgrozījuma pieaugums.

Lielāko daļu no 1. ceturkšņa apgrozījuma veidoja pārdošana Amerikas reģionā. Salīdzinot ar šo pašu ceturksni pagājušajā finanšu gadā, apgrozījums divkāršojies sasniedzot 1.33 miljionu LVL (1.9 miljons EUR). Piegādes uz Eiropas un NVS reģiona valstīm sastādīja 23% no ceturkšņa apgrozījuma, bet naudas izteiksmē bija par 25% mazākas nekā iepriekšējā finanšu gada šai pat periodā. Salīdzinot šo un pērnā finanšu gada 1. ceturksni, lielākā ietekme uz apgrozījuma kritumu ir pārdošanas apjomu samazinājumam Āzijas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā, kur apgrozījums krities par 46%, jeb 753 tūkstošiem LVL (1.07 miljoniem EUR). Sabiedrība meklē piemērotākās pārdošanas stratēģijas, kas ļautu pacelt pārdošanas apjomus minētā reģionā līdz iepriekš sasniegtajiem līmeņiem.

Sabiedrības neauditētais finanšu rezultāts 2011./12. gada 1.ceturksnī bija peļņa 477 tūkstoši LVL (679 tūkstoši EUR). Rezultātu pozitīvi ietekmēja uzkrājumu samazinājums šaubīgajiem debitoriem, jo būtiskā daļa no kavētajiem parādiem tika atgūta, kā arī finanšu ieņēmumi no ASV dolāra kursa izmaiņām, maiņas kursam pret LVL uzrādot pieauguma tendenci.

Pieprasījums pēc bezvadu pārraides aparatūras, kas ir SAF Tehnikas pamatprodukts,  pieaugs, jo visā pasaulē turpina pieaugt mobilo ierīču lietotāju skaits. Sakarā ar to, ka novērojams intereses pieaugums pēc nelicenzēto 17 un 24 GHz diapazona aparatūras, SAF Tehnika plāno ievērojami uzlabot FreeMile produktu līnijas izplatīšanas mehānismus padarot šos produktus viegli pieejamus patērētājiem.

SAF Tehnika turpinās pētniecības darbus un nākamās paaudzes bezvadu pārraides iekārtu izstrādi ar mērķi apmierināt klientu prasības arvien augstākas kapacitātes iekārtām un efektīvākām tīkla pārvaldības sistēmām. Sabiedrība turpinās izvērtēt variantus SAF klātbūtnes stiprināšanai mērķa tirgos. Tikko dibinātais meitas uzņēmums Ziemeļamerikā – SAF Nort America, ir nākošais solis šīs ģeogrāfiskās klātbūtnes stratēģijas realizācijā, kur pirmais solis bija SAF Middle East  dibināšana.

Sabiedrības finanšu stāvoklis ir stabils, tomēr, neskatoties uz pozitīvo pārskata ceturkšņa rezultātu, valde nevar sniegt konkrētu prognozi par pārdošanas apjomiem sakarā ar telekomunikāciju tirgus nenoteiktību.

Papildus informācija:
Aira Loite
Finanšu direktore
Tālrunis: +371 67046833
E-pasts: Aira Loite

 

Pielikumi
3M FY11_12_SAF_results LV.pdf (406.98 kB)