Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Grindeks paplašina produktu klāstu un piedāvā jaunās paaudzes medikamentu šizofrēnijas ārstēšanai
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-12-10 10:11:45
Versijas komentārs
Teksts

AS Grindeks paplašina produktu klāstu un piedāvā jaunās paaudzes medikamentu šizofrēnijas ārstēšanai

No šā gada 10. decembra AS Grindeks sāk piedāvāt kvalitatīvu jaunās paaudzes medikamentu šizofrēnijas ārstēšanai - Rispaxol®. Medikaments tiks iekļauts Latvijas valsts kompensējamo zāļu sarakstā par references cenu, un tā iegāde šizofrēnijas pacientiem, sākot no 2008. gada 1. janvāra, tiks segta 100% apmērā.

Grindeks pastāvīgi seko līdzi farmaceitiskā tirgus attīstības tendencēm un aktīvi reaģē, lai piedāvātu patērētāju vajadzībām nepieciešamos medikamentus.

„Esmu gandarīts, ka varam Latvijas tirgū piedāvāt efektīvu un augstvērtīgu vietējā ražotāja izstrādātu produktu, kas atbilst visām mūsdienu starptautiskajām prasībām un kvalitātes standartiem. Jaunais medikaments būs iedarbīgs līdzeklis cīņā ar postošo slimību, turklāt esam atraduši iespēju to piedāvāt par valstij visizdevīgāko cenu. Rispaxol® ieviešana ir nozīmīgs sasniegums Grindeks produktu klāsta paplašināšanā,” uzsver AS Grindeks Valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

Perspektīvu patentbrīvo medikamentu apguve un virzīšana tirgū īsi pēc oriģinālproduktu patenta aizsardzības beigām ir viens no Grindeks jauno produktu attīstības stratēģijas virzieniem. Rispaxol® ir oriģinālpreparāta Risperidonum bioekvivalents*, kas tika mērķtiecīgi radīts, lai efektīvi cīnītos ar šizofrēniju – vienu no smagākajām garīgajām saslimšanām.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas statistikas datiem, šizofrēnija ir viena no izplatītākajām psihiskajām slimībām, ar kuru slimo 1% populācijas neatkarīgi no valsts ekonomiskā stāvokļa, kontinenta un klimata. Latvijā diagnosticēti aptuveni 19 000** saslimšanas gadījumu.

Sākot ar 2008. gadu, Grindeks plāno Rispaxol® virzību uzsākt arī Krievijā un NVS valstīs.

AS Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu pētniecībā, izstrādē, ražošanā un pārdošanā. Grindeks produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un generic zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk nekā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

AS Grindeks koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un desmit pārstāvniecības. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, NVS valstis, Japāna un ASV. AS Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Laila Kļaviņa
AS Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 7083370

Mob.tālr.: 29256012
laila.klavina@grindeks.lv

* Oriģinālpreparāta bioekvivalents - pēcpatenta produkts, kurš farmakokinētisko un farmakodinamisko īpašību ziņā ir līdzvērtīgs oriģinālajam.

**Avots – Garīgās veselības valsts aģentūras darbības pārskats un Centrālās statistikas pārvaldes datu bāze

Pielikumi