Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par komercķīlas reģistrāciju
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-08-03 17:22:32
Versijas komentārs
Teksts

 

A/S „Rīgas kuģu būvētava” sniedz oficiālu atsauci uz 2011. gada 1. augusta publikāciju  laikrakstā Dienas Bizness un portālā

http://www.db.lv/razosana/rigas-kugu-buvetava-registrejusi-komerckilas-vairak-neka-22-miljonu-latu-apmera-242440

 

Par komercķīlas reģistrāciju:

A/S „Rīgas kuģu būvētava” kopš 2003. gada ir noslēgts overdrafta un garantiju līnijas līgums ar Nordea Bank Finland Plc.  Overdrafta līdzekļi tiek izmantoti kuģu jaunbūves pasūtījumu realizācijai,  investīcijām, apgrozāmo līdzekļu palielināšanai utt. Garantijas tiek izsniegtas par labu kuģu būves pasūtītājiem.

Kā saistību nodrošinājums noslēgtajam līgumam ir reģistrēta komercķīla par labu Nordea Bank Finland Plc. uz visām prasījuma tiesībām, krājumiem.

2011. gadā maijā A/S „Rīgas kuģu būvētava” noslēdza līgumus  par divu upju klases  atpūtas kuģu projektēšanu un pilnīgu būvniecību Krievijas pasūtītājiem. Līguma plānotais apjoms ir līdz septiņiem miljoniem eiro. Kuģu plānotais nodošanas laiks 2012. gads.

Ņemot vērā, ka projekta realizācija notiek par pasūtītāja līdzekļiem kas tiks maksāti pa daļām, līgumā noteiktā kārtībā, pēc pasūtītāja pieprasījuma A/S „Rīgas kuģu būvētava” vienojās ar  Nordea Bank Finland Plc. par  reģistrētās komercķīlas pārjaunojumu, izdalot komercķīlu uz materiāliem un prasījuma tiesībām pret piegādātājiem par avansa maksājumiem par materiāliem , kas iegādāti par pasūtītāja Naora Azrajeva (Naor Azrayev)  Izraela līdzekļiem,.

 Ieķīlāto prasījumu tiesību un krājumu maksimālā summa nepārsniedz  3,8 miljoni eiro.

Lursoft publiskojamā informācijā ir iespējams iepazīties ar ieķīlātās mantas aprakstu.

Pielikumi