Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas Ministru prezidents un Brazīlijas viceprezidents saskrūvē pirmo CFIP Lumina bezvadu datu pārraides iekārtu, kas izgatavota Brazīlijā
Emitents SAF Tehnika, AS (48510000F6NVA4T63P67)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Atcelts
Versija
Datums 2011-07-13 16:25:09
Versijas komentārs
Teksts

Rīga, 13. jūlijs, 2011. – 12. jūlijā Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā notika pirmās šajā valstī pēc SAF Tehnika tehnoloģijas ražotās CFIP Luminas bezvadu datu pārraides iekārtas prezentācija.

Produkta prezentācijā piedalījās Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Brazīlijas viceprezidents Mihaels Temers, Latvijas telekomunikāciju iekārtu ražotāja AS SAF Tehnika valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, kā arī uzņēmuma wi2be Technologia prezidents un valdes priekšsēdētājs Amirs Kamars.

Pasākuma laikā tika simboliski saskrūvēts pirmais produkta korpuss, kas ir pēdējā no CFIP Lumina radio ražošanas cikla darbībām. Saskrūvēšanu veica abu valstu amatpersonas – Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis un Brazīlijas viceprezidents Mihaels Temers. Šai darbībai bija simboliska nozīme, apliecinot atbalstu sekmīgas sadarbības piemēram starp Latviju un Brazīliju. „Šis ir lielisks piemērs sadarbībai starp Latvijas un Brazīlijas uzņēmumiem, kas veicina augsto tehnoloģiju pārnesi un apliecina Latvijas informācijas tehnoloģiju sektora starptautisko konkurētspēju,” teica ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Uzrunas laikā Normunds Bergs pateicās visiem klātesošajiem: „Uzņēmuma un partneru vārdā vēlos pateikties par izrādīto cieņu, palīdzot saskrūvēt pirmo Brazīlijā ražoto CFIP Luminas korpusu. Esam rūpīgi sargājuši mūsu izstrādāto unikālo bezvadu datu pārraides tehnoloģiju, taču, ņemot vērā SAF un wi2be abpusējo uzticību un kopīgo izpratni par telekomunikāciju nākotni, esam nonākuši pie ražošanas uzsākšanas Brazīlijā un ceram, ka saražotā produkcija veiksmīgi kalpos Brazīlijas telekomunikāciju infrastruktūras attīstībai.”

Brazīlijas telekomunikāciju tirgū mikroviļņu tehnoloģijas tiek īpaši aizsargātas un importētajai produkcijai tiek piemēroti īpaši muitas noteikumi un nodokļi, kas galarezultātā būtiski sadārdzina paša produkta izmaksas un palielina piegādes laiku. Tādēļ, lai spētu nodrošināt Brazīlijas standartiem atbilstošus bezvadu datu pārraides risinājumus, SAF Tehnika (Latvija) ir apvienojusi spēkus ar uzņēmumiem wi2be Tecnologia (Brazīlija) un SIEMENS Enterprise Communications (Brazīlija) un izveidojusi echo-system uzņēmējdarbības modeli, kurā SAF Tehnika izstrādātā Full Outdoor tehnoloģija tiek nodota ražošanas vajadzībām SIEMENS rūpnīcā Brazīlijā, savukārt wi2be nodrošinās produkta turpmāko ceļu līdz klientiem.

Par CFIP Lumina
CFIP Lumina ir augstas kapacitātes Full Outdoor radio sistēma, kas var pārraidīt datus līdz 366Mb/s caur vienu vai diviem Optiskiem Gigabit Ethernet portiem. Divu portu radio ir īpaši piemērots sarežģītu tīkla topoloģiju veidošanai, aparatūras rezervēšanai, kā arī kapacitātes summēšanai (aggregation), lai vēl vairāk palielinātu sistēmas caurlaides spēju. Šis produkts ir lielisks efektīvas un modernas mikroviļņu radio sistēmas paraugs, kas piemērots jebkuram Ethernet tīklam, balss, video un datu pārraidei.

Vairāk informācijas par SIEMENS Enterprise Communications www.siemens-enterprise.com un wi2be Tecnologia www.wi2be.com

Papildus informācija:
Aira Loite
Finanšu direktore
SAF Tehnika AS
Tālrunis: +371 67046833
E-pasts: Aira Loite

Pielikumi
Lumina_inaug_Brazil_original.jpg (184.35 kB)