Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls 10 mēnešos pārkrauj jau 11,2 miljonus tonnu naftas un naftas produktu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-11-08 09:19:02
Versijas komentārs
Teksts    

A/s Ventspils nafta

08.11.2007.

 

 

SIA Ventspils nafta termināls 10 mēnešos pārkrauj jau 11,2 miljonus tonnu naftas un naftas produktu

 

 

Kopš šā gada sākuma akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrības SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas apjoms salīdzinājumā ar tādu pašu laikposmu 2006.gadā ir vairāk nekā dubultojies, janvārī-oktobrī sasniedzot jau 11,2 miljonus tonnu naftas un naftas produktu jeb par 6,4 miljoniem tonnu vairāk nekā šajā periodā pirms gada. Naftas un naftas produktu kravas uz termināli tiek transportētas pa dzelzceļu, dīzeļdegvielas cauruļvadu un jūru. Pārkraušanas rādītāju pieaugumu terminālī sekmējusi a/s Ventspils nafta akcionāra un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieka Vitol grupas pilnvērtīga iesaistīšanās uzņēmuma darbā, veicinot kravu īpašnieku izvēli par labu SIA Ventspils nafta termināls sniegtajiem tranzīta pakalpojumiem.

 

2007.gada desmit mēnešos SIA Ventspils nafta termināls visvairāk pārkrauta pa dzelzceļu un naftas produktu cauruļvadu piegādātā dīzeļdegviela – 7,8 miljoni tonnu. Ievērojams ir arī pa dzelzceļu transportētā dažādu marku autobenzīna pārkraušanas apjoms, kas šogad sasniedzis jau 1,6 miljonus tonnu. Tāpat 1,6 miljoni tonnu naftas un naftas produktu šā gada janvārī-oktobrī ir pārkrauti no jūras. Pa jūru piegādāto kravu struktūrā vislielāko apjomu – 0,9 miljonus tonnu – veido nafta.

 

SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.

 

SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.

 

 

A/s Ventspils nafta

Sīkākai informācijai –

Gundega Vārpa, sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,

tālr. 7229793;

e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv

Pielikumi