Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta peļņa pirmajā ceturksnī pārsniedz peļņas prognozi visam gadam
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-05-31 14:57:48
Versijas komentārs
Teksts  

  Akciju sabiedrības Ventspils nafta koncerna konsolidētā peļņa pēc nodokļu nomaksas 2007.gada pirmajā ceturksnī ir sasniegusi 8,1 miljonu latu, un tas ir par 3,1 miljonu latu vairāk, nekā paredzēja a/s Ventspils nafta konsolidētās peļņas prognoze visam 2007.gadam. A/s Ventspils nafta koncerna neto apgrozījums 2007.gada janvārī-martā veido 24,1 miljonu latu. A/s Ventspils nafta finansu rādītāji 2007.gada pirmajos trīs mēnešos būtiski pārsniedz rezultātus analogā periodā 2006.gadā, kad koncerna peļņa sasniedza 3,3 miljonus latu, bet apgrozījums – 19,9 miljonus latu.  

 A/s Ventspils nafta finansu rādītājus 2007.gada janvārī-martā visjūtamāk ietekmējušie faktori saistās ar koncerna tranzīta nozares uzņēmumu attīstību. Naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls līdz ar a/s Ventspils nafta līdzīpašnieces starptautiskās naftas un gāzes korporācijas Vitol ienākšanu termināļa pamatkapitālā 49% apmērā ir jūtami palielinājis darbības rādītājus, šā gada pirmajos trīs mēnešos pārkraujot kopumā 3,3 miljonus tonnu naftas un naftas produktu jeb par 1,6 miljoniem tonnu vairāk nekā analogā periodā 2006.gadā. SIA Ventspils nafta termināls ekonomisko rezultātu pieaugumu ievērojami veicinājis arī fakts, ka kopš 2007.gada janvāra uzņēmums uzsāka pa naftas produktu cauruļvadu transportētās dīzeļdegvielas pieņemšanu. Nafta un naftas produkti terminālim patlaban tiek piegādāti pa dzelzceļu, jūru un dīzeļdegvielas cauruļvadu, un to pārkraušanas apjoma pieauguma tendences 2007.gadā vērojamas arī pēc pirmā ceturkšņa beigām, jo janvārī-aprīlī SIA Ventspils nafta termināls pārkrāvis jau par 2,3 miljoniem tonnu kravu vairāk nekā tādā pašā laikposmā 2006.gadā.

 Savukārt cita a/s Ventspils nafta koncerna tranzīta nozares uzņēmuma naftas un naftas produktu cauruļvadu īpašnieka un operatora Latvijas teritorijā SIA LatRosTrans darbību 2007.gada pirmajos mēnešos nelabvēlīgi turpināja ietekmēt Krievijas kopš 2006.gada augusta pārtrauktā naftas transportēšana pa naftas cauruļvadu uz Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcu un Būtiņģes termināli Lietuvā. Šā jautājuma risinājums skar politiski ekonomisko situāciju Latvijas kaimiņvalstīs Lietuvā un Krievijā un nekādā veidā nav atkarīgs no SIA LatRosTrans aktivitātēm. Ārvalstu ekspertos un analītiķos minētā Krievijas rīcība izraisījusi dažādus minējumus par tās patiesajiem iemesliem, diemžēl tās sekas ir nopietna ietekme arī uz SIA LatRosTrans darbības rezultātiem. Patlaban nav pieejama informācija, kad un kā ieilgušais naftas transportēšanas pārrāvums uz Lietuvu varētu atjaunoties. 

Visi a/s Ventspils nafta koncerna uzņēmumi 2007.gada pirmajā ceturksnī strādājuši atbilstoši tiem izvirzītajiem mērķiem savu akcionāru interesēs.

 

 A/s Ventspils nafta

Sīkākai informācijai –

Gundega Vārpa,

tālr. 7229793;

e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv

 

 

Pielikumi
2007 1.cet. kons. parsk. LVL.doc (408.50 kB)
2007 1.cet. kons. parsk. EUR.doc (280.50 kB)