Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” cīnās pret negodīgu konkurenci
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-07-28 15:34:15
Versijas komentārs
Teksts

Š.g. 19. jūlijā AS „Grindeks” iesniedza Rīgas apgabaltiesā prasības pieteikumu pret AS „Olainfarm” par preču zīmes MIDOLAT МИДОЛАТ (reģ. nr. M 60 991) reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu un vārdisko apzīmējumu MIDOLAT un МИДОЛАТ izmantošanas aizliegšanu, kā arī pieteikumu par pagaidu aizsardzības līdzekļu noteikšanu. AS „Grindeks” uzskata, ka „Olainfarm” ir mērķtiecīgi izveidojusi minēto preču zīmi un izmanto minētos vārdiskos apzīmējumus komercdarbībā, lai patērētājiem radītu asociāciju ar AS „Grindeks” plaši pazīstamajām preču zīmēm MILDRONĀTS, МИЛДРОНАТ un MILDRONATE un uz to labās reputācijas rēķina gūtu negodīgas priekšrocības savu identisko zāļu izplatīšanā Latvijā.

Izvērtējot AS „Grindeks” pieteikumu par pagaidu aizsardzības līdzekļu noteikšanu pret AS „Olainfarm”, š.g. 26. jūlijā Rīgas apgabaltiesa nolēma apmierināt AS „Grindeks” pieteikumu par pagaidu aizsardzības līdzekļu noteikšanu – apķīlāt un atsaukt no tirdzniecības visas AS „Olainfarm” rīcībā esošās zāles, kas marķētas ar vārdiskajiem apzīmējumiem MIDOLAT un МИДОЛАТ, kā arī aizliegt AS „Olainfarm” izmantot komercdarbībā vārdisko preču zīmi MIDOLAT МИДОЛАТ.

AS „Grindeks” uzskata, ka AS „Olainfarm” pretlikumīgā un negodprātīgā rīcība var radīt lielus zaudējumus un kaitējumu „Grindeks” plaši pazīstamo preču zīmju MILDRONĀTS, МИЛДРОНАТ un MILDRONATE reputācijai un atšķirtspējai Latvijā un Eiropas Savienībā.

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis norāda: „”Mildronāts”® ir „Grindeks” vispieprasītākais oriģinālprodukts, sirds un asinsvadu līdzekļu grupas vadošais medikaments, kas ir guvis plašu atpazīstamību gan Latvijas, Lietuvas, gan arī Krievijas un citu NVS valstu ārstu un pacientu vidū. „Grindeks” ir investējis ievērojamus līdzekļus „Mildronāta”® izpētē un attīstībā daudzu gadu garumā un pastāvīgi strādā pie augstas produkta kvalitātes un efektivitātes nodrošināšanas. Un mēs darīsim visu, lai aizstāvētu „Mildronāta”® intelektuālā īpašuma tiesības, jo uzskatām, ka „Olainfarm” ir rīkojies pretlikumīgi un negodīgi izveidojot produktu ar līdzīgu nosaukumu, tādā veidā izmantojot tirgū labi pazīstamā un novērtētā „Mildronāta”® augsto reputāciju un vārdu un maldinot patērētājus.”

Mildronāts® ir AS „Grindeks” vispieprasītākais oriģinālprodukts, sirds un asinsvadu līdzekļu grupas vadošais medikaments. Mildronāts® tirgū ir vairāk nekā 20 gadu, un pēdējo piecu gadā laikā vien šo medikamentu ir lietojuši vairāk nekā 12 milj. pacientu. Sava unikālā iedarbības mehānisma dēļ Mildronāts®, atkarībā no ordinētās devas, tiek plaši lietots gan kā recepšu medikaments dažādu sirds un asinsvadu slimību ārstēšanā, gan darbaspēju paaugstināšanai veseliem cilvēkiem pie fiziskām un garīgām pārslodzēm un atveseļošanās periodā. Ārsti un pacienti ir augstu novērtējuši Mildronāta pozitīvo iedarbību. Vairākus gadus Mildronāts® ir arī ticis atzīsts par Latvijas eksportspējīgāko produktu. 2010. gadā „Grindeks” sekmīgi pabeidza starptautisku klīnisko pētījumu par Mildronāts® ietekmi slodzes stenokardijas ārstēšanā., kurā ieguldīja 1.6 miljonus latu. Pētījums apstiprina Mildronāta® efektivitāti slodzes stenokardijas ārstēšanā kombinācijā ar standarta terapiju un medikamenta augsto drošību.

Par AS „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. AS „Grindeks” produktu portfeli veido oriģinālprodukti, patentbrīvie medikamenti, aktīvās farmaceitiskās vielas. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

Kontakti:

Ilze Kreicmane
AS "Grindeks" Komunikācijas departaments
Sabiedrisko attiecību speciāliste.
Tālr.: 67083336, 26466681
Fakss: 67083505
www.grindeks.lv
 

Pielikumi