Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s "Latvijas kuģniecība" paraksta līgumus par vēl četrām tankkuģu jaunbūvēm
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-11-05 10:14:19
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība "Latvijas kuģniecība" šā gada 2. novembrī noslēgusi līgumus ar Korejas kuģu būves rūpnīcu "Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd" par vēl četru vidēja izmēra (MR) tankkuģu būvi, tādējādi realizējot uzņēmuma tankkuģu flotes turpmākās attīstības plānu, kas paredz šī segmenta kopējās kravnesības palielināšanu par aptuveni 200 tūkst. tonnu (DWT). Akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" padome minētā projekta īstenošanu vienprātīgi atbalstīja un konceptuāli piekrita uzņēmuma piecu refrižeratorkuģu pārdošanai, lai iegūtos finanšu līdzekļus investētu modernu tankkuģu jaunbūvēs.  

Akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" tankkuģu flotes segmenta palielināšanas projekta realizācijas gaitā ir veikta kuģu būvju rūpnīcu apzināšana un izpēte, kā arī saņemto piedāvājumu rūpīga izvērtēšana. Par piemērotāko kuģu jaunbūvju projektu uzņēmuma flotes tālāko attīstības procesa virzīšanai akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" kuģošanas speciālistu darba grupa atzina "Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd" piedāvājumu, kā pozitīvu faktoru atzīmējot arī līdzšinējo abu uzņēmumu veiksmīgo sadarbību – 2007. gada laikā a/s "Latvijas kuģniecība" no rūpnīcas saņēma četras 37 000 kravnesības tonnu ledus klases tankkuģu jaunbūves. 

A/s "Latvijas kuģniecība" noslēgtie līgumi ar "Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd" paredz četru ledus klases tankkuģu būvi ar kravnesību 52 000 tonnu (DWT) katram, un, tāpat kā pārējie koncerna flotē ietilpstošie jaunie kuģi, tie atbildīs visām Eiropas Savienības un starptautisko konvenciju prasībām kuģošanas drošības jomā. Projekta realizācijai nepieciešamo finansējumu aptuveni 200 milj. ASV dolāru apjomā veidos uzņēmuma pašu līdzekļi, to skaitā ienākumi no akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" flotē ietilpstošu ne tik efektīvu kuģu pārdošanas, kā arī banku aizdevumi.

Kā jau ziņots agrāk, 2006. gada 28. decembrī akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" valde piekrita vidēja izmēra tankkuģu flotes turpmākās attīstības plānam, tā ietvaros paredzot četru tankkuģu jaunbūvju pasūtīšanu ar kopējo kravnesību aptuveni 200 tonnu (DWT).   Nepieciešamā finansējuma nodrošināšanas nolūkā tika izskatīta konkrētajam segmentam neatbilstošu kuģu pārdošana, iegūtos līdzekļus ieguldot jaunu un modernu kuģu iegādē.

Akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" valdes priekšsēdētājs Imants Sarmulis, kurš jaunā amata pienākumu pildīšanu sāka šā gada 1. novembrī, atzīst, ka uzsākt uzņēmumam tik būtiska projekta īstenošanu ir nopietns uzdevums un liels izaicinājums vienlaikus. „Mūsu mērķis ir saglabāt un attīstīt koncerna stabilo vietu pasaulē vidēja izmēra tankkuģu segmentā, un tas ir iespējams, ja aktīvi strādāsim flotes modernizācijas un konkurētspējas palielināšanas virzienā”, uzsvēra Imants Sarmulis.

Akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" pamatdarbību – aptuveni 80 % no neto reisu rezultātiem - veido produktu tankkuģu kravu pārvadājumi. Uzņēmuma tankkuģu atjaunošanas programmas realizācijas ietvaros a/s "Latvijas kuģniecība" kopumā saņēmusi jau vienpadsmit kuģu jaunbūves, tādējādi paplašinot savu darbību noteiktu jūras pārvadājumu nišā, kas līdz ar uzņēmuma ievērojamo pieredzi uzskatāma par būtisku priekšrocību.

Pašlaik koncerna floti veido 37 naftas produktu tankkuģi (to skaitā trīs no citiem kuģu īpašniekiem nomāti tankkuģi), kas pārvadā tīros un netīros naftas produktus, vieglās ķimikālijas, dažādas eļļas un citus šķidros produktus, pieci refrižeratoru kuģi, divi gāzvedējkuģi un viens sauskravas kuģis.

Šā gada 30. oktobrī Horvātijas kuģu būves rūpnīcā 3.Maj ekspluatācijā tika nodota vienpadsmitā no akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" kopumā pasūtītajām četrpadsmit tankkuģu jaunbūvēm vārdā "Piltene", savukārt 2007. gada novembrī vārda došanas un ūdenī nolaišanas ceremonija tiks veltīta nākamajam - divpadsmitajam – tankkuģim.

 

Sīkākai uzziņai: 
Marita Ozoliņa-Tumanovska
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. +371 67020120, 29287169
E-pasts : marita. ozolina@lscgroup.lv

 

 

 

Pielikumi