Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS "Latvijas kuģniecība" valdes priekšsēdētāju kļūst Imants Sarmulis
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-11-01 13:58:44
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) padome šodien, 2007.gada 1. novembrī, sabiedrības valdes priekšsēdētāja amatā vienbalsīgi apstiprināja Imantu Sarmuli. Vienlaikus padome atbrīvoja no amata līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Imantu Vikmani, kurš turpinās darboties uzņēmumā kā valdes priekšsēdētāja padomnieks.
 
Jaunā LK valdes priekšsēdētāja Imants Sarmuļa līdzšinējā profesionālā darbība ir bijusi saistīta ar starptautiskajiem kravu pārvadājumiem. I. Sarmulis absolvējis Rīgas Jūras skolu, Kaļiņingradas Tehnoloģisko institūtu kuģu vadītāja specialitātē un Maskavas Ārējās tirdzniecības akadēmiju. Latvijas kuģniecībā sācis darbu kā matrozis un sasniedzis kapteiņa amatu. Atjaunojot Latvijas neatkarību, bijis Jūras departamenta direktors Satiksmes un jūras lietu ministrijā. 1995. gada apstiprināts par Ventspils ostas pārvaldnieku, kur darbu turpina arī šobrīd.  
 
„Vadīt nozīmīgāko starptautisko kravu pārvadājumu uzņēmumu Baltijā uzskatu par vienu no maniem lielākajiem profesionālajiem izaicinājumiem. Kā savus galvenos uzdevumus redzu turpināt uzņēmuma modernizāciju un palielināt tā konkurētspēju pasaules kuģošanas tirgos,“ uzņemoties jaunos pienākumus, atzina I. Sarmulis.
 
Saskaņā ar akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība stratēģiju līdz 2015. gadam, tajā izvirzītais galvenais stratēģiskais darbības mērķis turpmākajiem gadiem ir LK vērtības pieauguma nodrošināšana, palielinot koncerna pašu kapitālu un saglabājot tā vietu pasaulē vidējā izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā vienlaicīgi ar līdera pozīcijām Ziemeļeiropas tirgū.
 
Imants Vikmanis turpinās darbību kā valdes priekšsēdētāja padomnieks. I. Vikmanis darba gaitas, kas pārsavarā bijušas saistītas ar Latvijas kuģniecība, sācis jau 1954. gadā, tādēļ  pašlaik viņš samazinās darbības aktivitāti.
A/s Latvijas kuģniecība padomes priekšsēdētājs Uldis Pumpurs izteica pateicību Imantam Vikmanim par LK vadībā pavadīto laiku: „Imanta Vikmaņa kunga profesionālais ieguldījums ir bijis neatsverams laikā, kad mēs uzņēmumu pārveidojām par modernu un mūsdienu prasībām atbilstošu kuģošanas kompāniju, atjaunojot floti un pilnveidojot darba procedūras. Ņemot vērā I. Vikmaņa profesionālās zināšanas un ilggadējo darbu kuģošanas sfērā, viņa padomdevēja pieredze noderēs jaunajam uzņēmuma vadītājam.“
 
Imants Vikmanis, atskatoties uz uzņēmuma vadītāja postenī pavadītiem pieciem gadiem, atzina, ka līdzšinējo amatu atstāj ar labi padarīta darba apziņu. „Par būtiskākajiem panākumiem uzskatu LK saimnieciskās darbības rādītāju uzlabošanu un uzsākto apjomīgo flotes atjaunošanas programmu, - šie apstākļi veicinājuši uzņēmuma pievilcību gan pašmāju, gan ārvalstu investoru acīs. Tādēļ vēlos pateiktiem visiem koncerna darbiniekiem par viņu augsto atbildības sajūtu, entuziasmu un profesionālo ieguldījumu, bez kuriem tik labu rezultātu sasniegšana nebūtu iespējama”, uzsvēra Imants Vikmanis.
 
Akciju sabiedrība Latvijas kuģniecība turpina tankkuģu flotes modernizāciju un paplašināšanu. Šā gada 30. oktobrī uzņēmuma tankkuģu flote ir kļuvusi bagātāka par vēl vienu jaunu tankkuģi - Horvātijas kuģu būves rūpnīcā 3.Maj ekspluatācijā tika nodota vienpadsmitā no LK kopumā pasūtītajām četrpadsmit tankkuģu jaunbūvēm vārdā Piltene.
 
 
Turpmākai informācijai
Marita Ozoliņa Tumanovska
Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts : marita.ozolina@lscgroup.lv
 
 
 
Pielikumi