Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” kārtējās akcionāru sapulces lēmumi
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-05-25 16:47:17
Versijas komentārs
Teksts

2010.gada 25.maijā notika akciju sabiedrības „Grindeks” kārtējā akcionāru sapulce. Akcionāru sapulce pieņēma šādus lēmumus:


1. Valdes, padomes, revīzijas komitejas ziņojumi un zvērināta revidenta atzinums.

Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības „Grindeks” valdes, padomes, revīzijas komitejas ziņojumus un zvērināta revidenta atzinumu.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.


2. 2009.gada pārskata apstiprināšana.

Apstiprināt akciju sabiedrības „Grindeks” valdes sastādītos un akciju sabiedrības „Grindeks” padomes izskatītos:
1) akciju sabiedrības „Grindeks” 2009.gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām;
2) akciju sabiedrības „Grindeks” 2009.gada konsolidēto pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.


3. 2009.gada peļņas izlietošana.

1) Apstiprināt akciju sabiedrības „Grindeks” 2009.gada tīro peļņu 3 513 315 LVL.
2) 2009.gada peļņu atstāt nesadalītu un izmantot akciju sabiedrības „Grindeks” attīstībai ar mērķi palielināt akciju sabiedrības „Grindeks” konkurētspēju.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.


4. Revidenta ievēlēšana un atlīdzības noteikšana revidentam.

1) Par akciju sabiedrības „Grindeks” revidentu 2010.gada pārskatu revīzijai ievēlēt akciju sabiedrību „BDO” (komercsabiedrības licences nr.112).
2) Noteikt, ka atlīdzība revidentam par 2010.gada pārskatu revīzijas veikšanu nevar pārsniegt 23 000 LVL, neiekļaujot normatīvajos aktos noteiktos nodokļus.
3) Uzdot akciju sabiedrības „Grindeks” valdei noslēgt līgumu ar ievēlēto revidentu par akciju sabiedrības „Grindeks” 2010.gada pārskatu revīziju.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.


5. Padomes atsaukšana un jaunas padomes vēlēšanas.

1) Ņemot vērā, ka padomes loceklis Vitālijs Gavrilovs ir iesniedzis paziņojumu par padomes locekļa amata atstāšanu, saskaņā ar Komerclikuma 296.panta devīto daļu atsaukt no akciju sabiedrības „Grindeks” padomes locekļa amata pārējos padomes locekļus Jāni Nagli, Uldi Osi, Kirovu Lipmanu un Annu Lipmani;
2) Ievēlēt akciju sabiedrības „Grindeks” padomes locekļa amatā uz trīs gadiem, nosakot padomes pilnvaru termiņa sākumu 2010.gada 25.maijā:
1. Kirovu Lipmanu,
2. Jāni Nagli,
3. Annu Lipmani,
4. Uldi Osi,
5. Ivaru Kalviņu.

Balsošanas rezultāti: lēmums ir pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu.


Vienlaicīgi informējam, ka AS „Grindeks” 2010.gada 25.maija padomes sēdē nolēma par AS „Grindeks” padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēt Kirovu Lipmanu un par AS „Grindeks” padomes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēt Annu Lipmani.

Tāpat informējam, ka jaunievēlētais padomes loceklis prof. Ivars Kalviņš kopš 2003. gada ir Latvijas Organiskās sintēzes institūta (OSI) direktors, Medicīniskās ķīmijas nodaļas vadītājs un Karbofunkcionālo savienojumu ķīmijas laboratorijas vadītājs. Pirms tam bijis OSI direktora vietnieks zinātniskajā darbā. No 2006. gada līdz 2008. gadam darbojies AS „Grindeks” padomē. Prof. I.Kalviņš ir viens no Latvijas izcilākajiem zinātniekiem, Ķīmijas zinātņu habil. doktors, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, ir saņēmis virkni dažādu apbalvojumu. Prof. I.Kalviņš darbojas vairākās profesionālās un sabiedriskās organizācijās. Prof. I.Kalviņam pieder 17 094 AS „Grindeks” publiskās emisijas akcijas.


Rīgā, 2010.gada 25.maijā

AS „Grindeks”
Valdes priekšsēdētājs                         J.Romanovskis


Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

 

Pielikumi