Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par SPI Group veikto alkohola vairumtirdzniecības kompāniju iegādi
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-18 16:13:37
Versijas komentārs
Teksts  

Informācija presei

Rīga, 18.10.2007

 

S.P.I. Group iegādājas alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības kompānijas Latvijā

 

Šī gada 8.oktobrī S.P.I. Group saņēmusi Latvijas konkurences padomes atļauju apvienot kompānijas SIA AV&D un SIA Interlat, kuru akcijas iegādājusies S.P.I. Group meitas kompānija SPI Worldwide Trade Limited.

 

Līdz ar to Baltijā lielākais alkohola ražotājs a/s Latvijas balzams un distribūcijas kompānija AV&D būs viena koncerna uzņēmumi.

 

A/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis: „SPI Worldwide Trade Limited ir koncerna S.P.I. Group meitas kompānija, kas atbildīga par grupas uzņēmumu produkcijas tirgošanu un izplatīšanu. Iegādājoties kompānijas SIA AV&D un SIA Interlat Latvijā, tiek īstenota grupas stratēģija par attīstību Baltijas valstu tirgos, ievērojami uzlabojot un optimizējot produktu izplatīšanu Baltijas valstīs.”

 

Paplašināšanās grupas ietvaros ļaus mums efektīvāk strādāt, attīstīt savas produktu markas un veidot jaunas”, atzīmē a/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs. „Galvenais ieguvums a/s Latvijas balzams būs iespēja apvienot abu uzņēmumu vairumtirdzniecības bāzes un loģistikas sistēmas, līdz ar to ievērojami ietaupot uzņēmuma resursus. Šādas izmaiņas tiek veiktas saistībā ar mūsu produkcijas pārdošanas apjomu straujo pieaugumu Baltijā.

 

„2005. gada beigās S.P.I. Group tika veikta restrukturizācija, kad S.P.I. Group meitas kompānija SPI Worldwide Trade Limited kļuva par Lietuvas uzņēmuma Bennet Distributors 100% akciju turētāju, ar mērķi vienkāršot a/s Latvijas balzams produkcijas izplatīšanu Lietuvā. Rezultāts izrādījās veiksmīgs, šobrīd līdzīga restrukturizācija tiek veikta Latvijā”, norāda Rolands Gulbis.

 

Kompānijai SPI Worldwide Trade Limited pieder arī a/s Latvijas balzams veikalu tīkls SIA Bravo, kurā ietilpst 65 veikali, 48 no tiem Latvijā un 17 – Lietuvā.

 

 

Par S.P.I. Group

S.P.I. Group, ir starptautiska holdinga kompānija, izveidota 1997.gadā. Kompānijas galvenās darbības sfēras ir alkoholisko dzērienu ražošana un pārdošana, kā arī lauksaimniecība un nekustamo īpašumu projektu attīstīšana. Šobrīd S.P.I. Group pieder vairāk nekā 130 alkoholisko dzērienu tirdzniecības markas, tai skaitā tādas starptautiski plaši pazīstamas preču zīmes, kā „Stolichnaya” , „Moskovskaja”, arī „Rīgas Melnais balzams” un citas. S.P.I. Group produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 120 valstīm.

 

Par AS “Latvijas balzams”

AS “Latvijas balzams” ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. AS “Latvijas balzams” kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem valstī, ievērojami palielinot vieglo alkoholisko dzērienu ražošanu un S.P.I. Group eksporta pasūtījumu izpildi. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 59% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu. 2006.gadā a/s “Latvijas balzams” apgrozījums sasniedza 89 miljonus latu. A/s “Latvijas balzams” vadošais akcionārs “S.P.I. Distilleries. B.V.”, kam pieder 88,05% akciju, ir “S.P.I. Group” meitas uzņēmums.

 

 

 

 

 

 

 

 

Papildinformācija:

Aiga Aizpuriete, sabiedrisko attiecību speciāliste

Tel. 7081295, 29490982, e-pasts: aiga.aizpuriete@spi-group.com

 

 

Pielikumi