Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Šogad „Grindeks” plāno palielināt apgrozījumu līdz 70 milj. latu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-04-13 11:15:16
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” šogad plāno palielināt apgrozījumu līdz 70 milj. latu. Tas tiks sasniegts, nostiprinot pozīcijas esošajos tirgos, ieejot jaunos tirgos un paplašinot patentbrīvo produktu klāstu.

Konkurence farmācijas tirgū ir sīva, daudzās valstīs sevi piesaka Mildronāta® analogi, taču, ņemot vērā oriģinālā medikamenta Mildronāta® priekšrocības – unikālās kvalitātes uzraudzības metodes, sākot no substances izstrādes un beidzot ar gatavo produkciju, nesen sekmīgi pabeigtie Mildronāta® klīniskie pētījumi slodzes stenokardijas ārstēšanā u.c. – „Grindeks” konkurentiem ir vairākus soļus priekšā.

Pēdējos gados „Grindeks” intensīvi ievieš jaunus produktus, un pieteicis tirgū tādus pieprasītus produktus kā medikaments šizofrēnijas ārstēšanai Rispaxols®, sorbents Sorbex®, pretvēža medikamenti Axastrols®, Bikalutamīds u.c.

AS „Grindeks” galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un pārējās NVS valstis. Taču AS „Grindeks” mērķtiecīgi izvērš savu darbību Austrumeiropas, Balkānu, un Skandināvijas reģionā un ir uzsākusi gatavo zāļu eksportu uz Rumāniju, Slovākiju, Albāniju, Kosovu, Zviedriju un Somiju.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Augstie biznesa mērķi tiks sasniegti, pateicoties „Grindeks” zināšanām par tirgiem, elastīgai pieejai pārmaiņām, jaunajam uzņēmuma akcionāram Krievijas uzņēmumam „Farmstandart” un darbinieku profesionalitātei.”

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi