Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” paraksta nodomu protokolu par sadarbību ar Baltkrievijas zāļu ražotāju
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-10 13:16:57
Versijas komentārs
Teksts Šodien, 9. oktobrī Latvijas – Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 3.sēdes ietvaros tika parakstīts nodomu protokols starp AS „Grindeks”, Baltkrievijā vadošo farmācijas uzņēmumu „Borisovas medicīnisko preparātu rūpnīca” (РУП "Борисовский завод медицинских препаратов") un Baltkrievijas farmācijas un mikrobioloģisko produktu ražošanas koncernu „Belbiofarm” par sadarbību investīciju projekta „Gatavo zāļu formu ražotnes izveide” realizācijā.

„Esmu gandarīts par šodien noslēgto nodomu protokolu, kas paredz Grindeks un Baltkrievijas vadošā zāļu ražotāja iespējamo sadarbību, kas nākotnē ļautu nostiprināt Grindeks pozīcijas Krievijā un citu NVS valstu tirgos”, pauda AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

AS „Grindeks” pārstāvniecība Baltkrievijā darbojas kopš 2002. gada. Šajā valstī realizēto gatavo zāļu apjoms ar katru gadu pieaug, un 2007. gada pirmajos sešos mēnešos tas sastādīja 5.7% no kopējā AS „Grindeks” gatavo zāļu pārdošanas apjoma.

AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu ražošanā un pārdošanā. Tā koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un desmit pārstāvniecības. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Ilze Kreicmane
AS Grindeks Komunikācijas departamenta vadītājas p.i.
Tālr.: 7083336
Mob: 26466681
ilze.kreicmane@grindeks.lv
Pielikumi