Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Grindeks" piesaista līdzekļus uzņēmuma infrastruktūras attīstībai
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-10 10:48:13
Versijas komentārs
Teksts

Lai veiktu investīcijas uzņēmuma infrastruktūras attīstībā, AS Grindeks piesaistījusi no AS Hansabanka finanšu līdzekļus 6,5 miljoni EUR apmērā. Piesaistītos līdzekļus Grindeks plāno ieguldīt jaunu attīrīšanas iekārtu būvniecībā, kā arī turpmākā ražošanas infrastruktūras modernizācijā un attīstībā.

Kā atzīst AS Grindeks valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: ”Lai nodrošinātu ar vien pieaugošās ražošanas jaudas un pieprasījumu pēc Grindeks medikamentiem, nemainīgi augstas kvalitātes produktu ražošanu, kā arī rūpes par vides drošību un aizsardzību, turpinām realizēt uzņēmuma infrastruktūras attīstības investīciju programmu – ieguldīsim līdzekļus ražošanas attīstībā, kā arī drīzumā uzsāksim savu attīrīšanas iekārtu būvniecību.”

Pirmajā pusgadā Grindeks bruto peļņa bija 13.9 miljoni latu, kas ir par 21.4% vairāk nekā attiecīgā periodā 2006. gadā. Neto peļņas apjoms 2007. gada sešos mēnešos sasniedza 3.48 miljonus latu. Turpina palielināties gatavo zāļu formu realizācijas apjomi – šī gada 1. pusgadā Grindeks pārdeva gatavās zāles par vairāk nekā 23.44 miljoniem latu, un tas ir par 23 % vairāk kā šajā laika periodā pagājušajā gadā.

Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu ražošanā un pārdošanā. Tā koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un desmit pārstāvniecības. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstīs, Krievijā un citās NVS valstīs, Japānā un ASV. Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.


Ilze Kreicmane
AS "Grindeks"  Komunikācijas departamenta vadītāja p.i.
Tālr. 7083336; 7083275
Mob: 26466681
e-pasts: ilze.kreicmane@grindeks.lv

Pielikumi