Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Grindeks" apmeklē Baltkrievijas vēstnieks Latvijā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-02 11:46:50
Versijas komentārs
Teksts
1. oktobrī AS "Grindeks" apmeklēja Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, lai tiktos ar uzņēmuma Padomes priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu, Valdes priekšsēdētāju Jāni Romanovski un citiem vadības pārstāvjiem.

Apmeklējuma laikā Valdes priekšsēdētājs J.Romanovskis iepazīstināja Baltkrievijas vēstnieku Latvijā ar uzņēmuma darbību, rezultātiem un attīstības plāniem. Tikšanās laikā norisinājās diskusija par Latvijas un Baltkrievijas starpvalstu sadarbības iespējām, to attīstības potenciālu, kā arī tika izvērtēts Grindeks piedāvājums sadarboties ar Baltkrievijas lielāko valsts zāļu ražošanas uzņēmumu „Borisovas medicīnisko preparātu rūpnīca”.

„Baltkrievija ir strauji augošs un ļoti perspektīvs tirgus. Esmu pārliecināts, ka sadarbība ar Baltkrieviju uzņēmējdarbības jomā ir iespējama visaugstākajā līmenī, un Grindeks ar savu piemēru ir gatavs to pierādīt,” pauda K.Lipmans.

Baltkrievijas vēstnieks Latvijā pēc tikšanās ar Grindeks vadības pārstāvjiem, atzinīgi novērtēja Latvijas un Baltkrievijas starpvalstu sadarbības potenciālu, kā arī Grindeks izteikto sadarbības piedāvājumu.

AS "Grindeks" ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu ražošanā un pārdošanā. Tā koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un astoņas pārstāvniecības. Grindeks pārstāvniecība Baltkrievijā darbojas kopš 2002. gada. Šajā valstī realizēto gatavo zāļu apjoms ar katru gadu pieaug, un 2007. gada pirmajos sešos mēnešos tas sastādīja 5.7% no kopējā Grindeks gatavo zāļu pārdošanas apjoma. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Ilze Kreicmane
AS "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītājas p.i.
Tālr.: 7083336
Mob: 26466681
ilze.kreicmane@grindeks.lv
Pielikumi