Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
uzņēmuma paziņojums
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-02-05 10:54:08
Versijas komentārs
Teksts

 

A/s„Rīgas kuģu būvētava” un a/s “Tosmares kuģu būvētava” ir starptautiski pazīstami uzņēmumi, kas nodarbojas ar kuģu būvniecību un remontu. A/s „Rīgas kuģu būvētava” kā viens no lielākajiem valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem Latvijas Republikā vairākkārt ir saņēmusi Valsts ieņēmumu dienesta apbalvojumus kā valsts lielākais nodokļu maksātājs. Savukārt a/s „Tosmares kuģubūvētava” ir uzskatāma par vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemes reģionā.

Ik gadu mūsu uzņēmumi valsts budžetā samaksā vairākus miljonus latu. Aizvadītā gada laikā, kas pasaulē tiek uzskatīts par krīzes gadu, abi uzņēmumi kopumā iemaksājuši valsts budžetā gandrīz 3,0 miljonus latu tikai kā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksājumus. Tādēļ jebkādus pieņēmumus par iespējamo a/s „Rīgas kuģu būvētava” vai a/s “Tosmares kuģu būvētava” izvairīšanos no nodokļu nomaksas uzskatām par nepamatotiem. Nevienam no minētajiem uzņēmumiem nav aktuālo nodokļu parādu valsts budžetam, savukārt Valsts ieņēmumu dienesta kompetentās nodokļu administrācijas struktūrvienības vairākkārt ir veikušas pārbaudes, taču būtiskus pārkāpumus nav konstatējušas.

Esam neizpratnē par publiskiem paziņojumiem, ka a/s „Rīgas kuģu būvētava” un a/s “Tosmares kuģu būvētava” izmantojušas kāda noziedzīgi iegūtās naudas līdzekļu legalizēšanas grupējuma pakalpojumus. Mūsu rīcībā nav jebkādas informācijas par a/s „Rīgas kuģu būvētava” un a/s “Tosmares kuģu būvētava” darbinieku vai amatpersonu saistību ar kādu noziedzīgu grupējumu. Šādā veidā tiek pārkāptas Satversmes 92.pantā garantētās tiesības, ka ikviena persona uzskatāma par nevainīgu, kamēr viņas vaina nav pierādīta ar spēkā stājušos tiesas spriedumu.

 

Zinām, ka Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvalde ilgākā laika periodā veica a/s „Rīgas kuģu būvētava” un a/s “Tosmares kuģu būvētava” darījumu pārbaudi par konkrētu kuģu remontu darbu faktisku izpildi, akcentējot uzmanību uz viena no mūsu vairāk kā simts apakšuzņēmēju pārbaudi. Esam VID Finanšu policijas darbiniekiem iesnieguši visus dokumentus par darbu izpildi, informējuši, kādi darbinieki un kuri apakšuzņēmēji piedalījušies konkrētu kuģu remontu darbu veikšanā, kā arī esam piestādījuši visu dokumentāciju, kas apliecina darbu pilnīgu izpildi un pieņemšanu. Tādēļ vēl jo vairāk esam neizpratnē par masu informācijas līdzekļos pausto apgalvojumu, ka a/s „Rīgas kuģu būvētava” un a/s “Tosmares kuģu būvētava” būtu rīkojušās negodprātīgi pret valsti.

Uzskatot, ka personām, kuras izdara likumpārkāpumus, ir jāsaņem likumā paredzētais sods, tomēr neizprotam, kādēļ gadījumā, ja kāds no a/s „Rīgas kuģu būvētava” vai a/s “Tosmares kuģu būvētava” darījumu partneriem nav ievērojis likumdošanas prasības, masu informācijas līdzekļos tiek publicēts paziņojums par a/s „Rīgas kuģu būvētava” un a/s “Tosmares kuģu būvētava” iespējamiem likumpārkāpumiem, nevis tiek nosaukts pats apakšuzņēmējs. Neapšaubāmi, ka šādi Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas atbildīgu amatpersonu paziņojumi masu informācijas līdzekļiem nodara būtisku kaitējumu mūsu uzņēmumiem ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā, un met nepamatotu „aizdomu ēnu” par vairāk kā 1000 uzņēmumos nodarbinātajiem cilvēkiem.

 

 

Pielikumi