Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Papildināts: Sadarbības līgumi par a/s "Liepājas metalurgs" modernizāciju.
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-02 09:02:05
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrība "Liepājas metalurgs" š.g. 28.septembrī noslēdza vairākus sadarbības līgumus par esošās tēraudrūpnīcas modernizāciju. Galvenais līgums tika parakstīts ar konsorciju, kura priekšgalā atrodas firma “SIEMENS VAI Metals Technologies GmbH”, kas sadarbojas kopā ar Habau Hoch- un Tiefbaugesellschaft m.b.H, Austrija.
 
Kā jau tika publicēts laikraksta “Bizness un Baltija” š.g. 23.marta numurā, akciju sabiedrības "Liepājas metalurgs" vadība atsaucās, uz kopējām provizoriskām izmaksām pēc pavasara cenu līmeņa, kas varētu būt apmēram 250 milj. EUR. Modernizācijas programmas realizācijas finansēšanai tiks izmatoti bankas ilgtermiņa instrumenti.
 
Laikraksta “Bizness un Baltija” š.g. 1.oktobrī publicēto informāciju par modernizāciju neapstiprinām, jo tajā sniegtā informācija par sadarbības partneriem un konsorcija sastāvu nav pareiza.
 
Pašlaik vēl tiek apspriesti finansiāla rakstura jautājumi un noris finanšu piesaistes process, kas var ilgt aptuveni līdz nākošā gada 2.pusgadam. Tā kā kopējā darījuma vērtība procesa gaitā var mainīties, konkrēti to varēsim nosaukt tikai finanšu piesaistes procesam beidzoties.
 
Pielikumi