Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par SWATH tipa patruļkuģu piegādes līguma grozījumiem.
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-14 15:42:59
Versijas komentārs Precizēts dokumenta veids- Būtiski notikumi
Teksts

 

Par SWATH tipa patruļkuģu piegādes līguma grozījumiem.

 

2009. gada 14. oktobra  laikrakstā „Biznes & baltija” tika publicēts nekompetents un nepatiess raksts „Kорабли утонули еще на бумаге”. Rakstā publicētās ziņas nav saskaņotas ne ar A/S „Rīgas kuģu būvētava” valdi, ne ar Aizsardzības ministrijas pārstāvju viedokli.

A/S „Rīgas kuģu būvētava” valde lems par zaudējumu piedziņu no laikrakstā „Biznes & baltija” redakcijas sakarā ar maldinošu ziņu publicēšanu un neslavas celšanu.

 

A/S „Rīgas kuģu būvētava” valde informē, ka 2009. gada 21. maijā tika saņemta LR Aizsardzības ministrijas vēstule „Par līguma saistību izpildi”, kurā tika lūgts izskatīt iespējas pazemināt līgumā norādītās cenas vai piedāvāt citus risinājumus maksājumu samazinājumam tuvākajiem gadiem.

Ņemot vērā līgumā noteikto ilgtermiņa sadarbību, A/S „Rīgas kuģu būvētava” valde veica pārrunas ar projektā iesaistīto apakšuzņēmēju un Aizsardzības ministrijas pilnvarotajām personām, lai atrastu  savstarpēji izdevīgu risinājumu.

Šobrīd ir sagatavoti grozījumi 2007.gada 21.decembrī noslēgtajam kuģu būves un piegādes līgumam, kuri nosaka divu no pieciem patruļkuģu būves termiņa un veicamo maksājumu pārcelšanu uz laiku līdz diviem gadiem, kas ļaus atvieglot Valsts budžeta maksājumus pat līdz 2014. gadam. Par diviem patruļkuģiem tiks slēgta atsevišķa vienošanās par Kuģu būves uzsākšanu līdz 2011. gada 30. jūnijam.

 

Kuģu projektēšana un būve notiek saskaņā ar līgumā iepriekš saskaņotu grafiku, pilnībā izpildot savstarpējās saistības. Pašlaik ir pabeigta kuģu projektēšana, tehniskās dokumentācijas sagatavošana un ir uzsākta pirmā kuģa korpusa izgatavošana. 2009. gada 49. nedēļā sāksies pirmā kuģa ķīļa likšana.

Pirmā kuģa nodošana plānota līgumā noteiktos termiņos. Mainot divu kuģu piegāžu termiņus un nemainot kopējo piegādes apjomu, uzņēmuma ražošanas izmaksas būtiski nesadārdzinās un uzņēmums neplāno vērsties ar prasību par zaudējumu piedziņu pret valsti.

 

Pasūtījuma būtisks sadārdzinājums iespējams gadījumā, ja valsts atsakās no jebkuras pasūtījuma daļas pilnībā, par cik, tādā gadījumā, projektēšanas un projekta sagatavošanas izmaksas proporcionāli sadalās uz atlikušo pasūtījuma daļu, kā arī uzņēmumam jāsedz komercbanku garantijas izmaksas, jāatmaksā garantiju summas, apakšuzņēmēju prasības par zaudējumu piedziņu, kā arī uzņēmums zaudē apakšuzņēmējiem samaksātās priekšapmaksas summas.

 

Pielikumi