Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls kravu apjoms četros mēnešos pieaug par 2,3 miljoniem tonnu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-05-15 17:33:09
Versijas komentārs
Teksts  

Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls 2007.gada janvārī-aprīlī pārkrāvusi kopumā 4,4 miljonus tonnu naftas un naftas produktu. Tas ir par 2,3 miljoniem tonnu vairāk nekā analogā periodā 2006.gadā. Nafta un naftas produkti a/s Ventspils nafta piederošajam terminālim patlaban tiek piegādāti pa dzelzceļu, jūru un dīzeļdegvielas cauruļvadu.

 

Kopējā pārkrauto kravu struktūrā šā gada četros mēnešos lielākais īpatsvars ir dīzeļdegvielai, kuras kopapjoms sasniedz 71% no visām SIA Ventspils nafta termināls kravām jeb 3,3 miljonus tonnu un kura terminālim tiek piegādāta gan pa naftas produktu cauruļvadu, gan dzelzceļu un jūru. 16% jeb 0,7 miljonus tonnu no kravu kopapjoma 2007.gada janvārī-aprīlī veido autobenzīns, kurš uz SIA Ventspils nafta termināls tiek transportēts gan pa dzelzceļu, gan jūru, un 7%  jeb 0,3 miljonus tonnu – pa jūru piegādātā nafta.   

 

A/s Ventspils nafta jau informējusi, ka kravu apjoma pieaugums SIA Ventspils nafta termināls skaidrojams gan ar 2007.gada sākumā veiksmīgi uzsākto dīzeļdegvielas pieņemšanu no naftas produktu cauruļvada, gan arī sekmīgo sadarbību ar a/s Ventspils nafta akcionāru un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieku starptautiskā naftas tirdzniecības konsorcija Vitol Group uzņēmumu Euromin Holdings (Cyprus) Limited.

 

2007.gada aprīlī SIA Ventspils nafta termināls pārkrauti 1,2 miljoni tonnu naftas un naftas produktu, tajā skaitā 0,8 miljoni tonnu dīzeļdegvielas, 0,2 miljoni tonnu benzīna un vairāk nekā 0,1 miljons tonnu naftas un naftas produktu, kas terminālim piegādāti ar tankkuģiem pa jūru.

 

SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.

 

SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.

 

 

 

 

A/s Ventspils nafta

Sīkākai informācijai –

Gundega Vārpa,

tālr. 7229793;

e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv

 

 

 

Pielikumi