Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Helmutam Balderim-Sildedzim piederošs uzņēmums kļūst par otru lielāko AS “Olainfarm” akcionāru
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Līdzdalības iegūšana vai zaudēšana
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-15 14:57:32
Versijas komentārs
Teksts
 
Helmutam Balderim-Sildedzim piederošs uzņēmums kļūst par otru lielāko AS “Olainfarm” akcionāru
 
Šī gada jūlijā Helmutam Balderim-Sildedzim piederošs uzņēmums “HB19 Investments” iegādājās no līdz šim otra lielākā AS “Olainfarm” akcionāra Jura Savicka 3 686 014 uzņēmuma akciju. Līdz ar to Helmuts Balderis-Sildedzis pastarpināti ir kļuvis par īpašnieku 26,17% AS “Olainfarm” akciju.
 
Sakarā ar to, ka Juris Savickis vairs nav AS "Olainfarm" akcionārs, viņš lūdza atbrīvot viņu no AS "Olainfarm" padomes locekļa amata. Jaunā akcionāra pārstāvis Helmuts Balderis-Sildedzis pašlaik ir ievēlēts par AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētāju.
 
Jaunais AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs Helmuts Balderis-Sildedzis komentē darījumu: “Aplūkojot “Olainfarm”pēdējo gadu izaugsmes rādītājus un iepazīstoties ar uzņēmuma plāniem, esmu pārliecinājies, ka tas spēs nodrošināt akciju vērtības pieaugumu. “Olainfarm” ir mērķtiecīgi kāpinājis eksporta pieaugumu, nostiprinoties ārvalstu tirgos,tā apliecinot, ka ir viens no eksportspējīgākajiem uzņēmumiem Latvijā. Viss iepriekšminētais un, manuprāt, šobrīd diezgan pievilcīgā akciju cena motivēja mani veikt šim laikam būtisku un drosmīgu ieguldījumu “Olainfarm” akcijās.”
 
SIA “Itera Latvija” prezidents Juris Savickis piebilst: “Neskatoties uz to, ka šobrīd akciju tirgus pasaulē un Latvijā nav augstākajā punktā, uzskatu, ka esmu guvis ļoti labu atdevi no sākotnējā ieguldījuma “Olainfarm” akcijās. Nav noslēpums, ka mans šī brīža galvenais interešu objekts ir enerģētika.”
 
Atgādinām, ka AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2009.gada pirmajiem trīs mēnešiem liecina, ka uzņēmuma peļņa šī gada pirmajā ceturksnī ir pieaugusi par vairāk nekā 1 miljonu eiro un peļņas pirms nodokļiem, procentiem un amortizācijas (EBITDA) līmenis ir gandrīz trīskāršojies. Koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas šajā laikā bija 465 713 lati (662 650 eiro), EBITDA - 1 204 787 lati (1 714 257 eiro).    

A/s „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 35 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijaiun visai pasaulei. Šobrīd a/s „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, NVS valstīm, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīm, ASV, Āzijas valstīm.
 
Papildu informācija:
Salvis Lapiņš
a/s „Olainfarm“ finanšu departamenta direktores vietnieks
mob. tālr. +37126448873
Pielikumi