Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs” informācija par būtiskiem notikumiem
Emitents Latvijas Jūras medicīnas centrs, AS (48510000PKWFM6UZDS84)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-07 17:37:24
Versijas komentārs
Teksts AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs” informācija par būtiskiem notikumiem

Rīgā, 2009. gada 7. jūlijā

LR Ministru kabineta 30.06.2009 apstiprinātajos noteikumos ir paredzēts virknei Latvijas veselības aprūpes iestādēm, tai skaitā AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs”, no 01.09.2009. pārtraukt stacionāro veselības pakalpojumu apmaksu no valsts budžeta. Vienlaikus no 1. jūlija tiek samazināti aptuveni par 20% tarifi valsts samaksai par veiktajiem ambulatorajiem un stacionārajiem medicīnas pakalpojumiem.

Šajā sakarā AS „Latvijas Jūras medicīnas centrs” valde paziņo sekojošo:

Valsts finansējuma apjoms stacionārajiem medicīniskajiem pakalpojumiem 2009. gada pirmajā pusgadā tika jau samazināts no 1. janvāra un vēlreiz no 1. aprīļa. Radās iespēja papildus sniegt maksas medicīniskos pakalpojumus, tai skaitā stacionārā maksas pakalpojumu apjoms pieauga 3 reizes salīdzinājumā ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā.

Paralēli tika veikts funkciju audits un panākta darbaspēka resursu efektīva izmantošana. Personāla darba samaksas sistēma tika orientēta uz darba rezultātiem, tai skaitā, ņemot vērā kvalitātes kritērijus. Ir veikta vairāku struktūrvienību reorganizācija. No 1. jūnija ir samazināts stacionāro gultu skaits par 15%. Ir veikti pasākumi energoresursu patēriņa samazināšanai.

Tā rezultātā, neraugoties uz valsts pasūtījuma samazinājumu stacionāram par 37% salīdzinājumā ar 2008. gadu, akciju sabiedrība 2009. gada pirmo ceturksni nostrādāja ar 47 tūkst. Ls peļņu un operatīvie dati liecina, ka arī pirmais pusgads ir nostrādāts ar peļņu.

Krīze medicīnas budžetā, tai skaitā naudas nepietiekamība plānveida stacionāra medicīniskajiem pakalpojumiem, tiek apspriesta jau kopš gada sākuma. Pamatojoties uz risku analīzi jau divus gadus akciju sabiedrība ir strādājusi pie maksas medicīnisko pakalpojumu attīstības. Regulāri tiek pārskatīts maksas pakalpojumu cenrādis lai nodrošinātu konkurētspējīgas cenas. Ir izveidots darba organizācijas projekts prognozētajam valsts pasūtījuma apjoma kritumam ņemot vērā arī pilnīgu valsts pasūtījuma izbeigšanos stacionārajiem medicīniskajiem pakalpojumiem.

AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" valde apliecina, ka arī turpmāk stacionārā tiks sniegti maksas medicīniskie pakalpojumi augstā kvalitātē visās specialitātēs, kurās tas tiek darīts esošā valsts pasūtījuma ietvaros.

Lai gan vēl nav zināmi valsts pasūtījuma apjomi ambulatorajā un stacionārajā darbā jūlijam un augustam, Ministru kabineta 30.06.2009 apstiprināto grozījumu ietekmē AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" 2009. gada neto apgrozījums pēc šodienas prognozēm varētu samazināties par 12 līdz 15 procentiem. Plānotie pasākumi maksas medicīnisko pakalpojumu attīstībā, jaunu tehnoloģiju un jaunu produktu ieviešanā, kā arī pāreja stacionārā uz akorda darba samaksas sistēmu samazina valsts pasūtījuma apjoma krišanās negatīvo ietekmi uz kompānijas peļņu. Ņemot vērā uzkrātās rezerves un salīdzinoši labos saistību rādītājus, mēs esam pārliecināti, ka paredzētās izmaiņas valsts pasūtījumā 2009. gadā neradīs draudus kompānijas finansiālajai stabilitātei.

Valdes priekšsēdētāja – Marta Aizsilniece, tālr. 371 67 39 13 15, e-pasts: info@ljmc.lv
Valdes loceklis – Andris Vīgants
Valdes locekle – Marika Baumgarte
Pielikumi