Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta vadītāja kļūst par a/s Latvijas kuģniecība flotes jaunākā tankkuģa krustmāti
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-09-03 10:52:56
Versijas komentārs
Teksts  

Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta valdes priekšsēdētāja Olga Pētersone ir uzņēmusies godpilnos krustmātes pienākumus a/s Ventspils nafta koncerna asociētās sabiedrības a/s Latvijas kuģniecība flotes jaunākajam kuģim – šodien, 3.septembrī, ekspluatācijā nodotajam tankkuģim Krišjānis Valdemārs. Leģendārā latviešu un igauņu jūrskolu dibināšanas iniciatora vārdā nosauktais tankkuģis ir ceturtais un pēdējais no a/s Latvijas kuģniecība Korejas kuģu būves rūpnīcā Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. pasūtītajiem jaunbūvētajiem tankkuģiem.

„Šis ir ļoti pagodinošs un vienlaikus nopietns pienākums, īpaši ņemot vērā jaunbūvētā kuģa nosaukumu, kurš simbolizē faktiski visas latviešu jūrniecības vēsturi un sasniegumus. Esmu gatava tankkuģa Krišjānis Valdemārs krustmātes pienākumus pildīt ar vislielāko atbildību,” uzsver O.Pētersone.

Kuģa krustmātes morālais pienākums un uzdevums ir iepazīstināt sabiedrību ar savas krustmeitas apkalpi un tās sadzīves apstākļiem, veicināt kuģa apkalpes locekļu kultūras un garīguma līmeņa celšanu, pastāvīgi uzturot ar to kontaktus personiski un ar vēstuļu starpniecību. Atbilstoši tradīcijām kuģa krustmāti ieceļ tikai vienu reizi uz visu kuģa darbības laiku.

Vienu no lielākajiem Latvijas koncerniem a/s Ventspils nafta O.Pētersone vada kopš 2004.gada. Pēc izglītības – ekonomiste, beigusi Latvijas Universitāti, izglītību papildinājusi dažādos kursos Latvijā un ārvalstīs, tostarp Minhenes Menedžmenta akadēmijas stratēģiskās vadības kursos augstākajam menedžmentam. Pirms darba a/s Ventspils nafta vairāku gadu garumā bijusi publiskās akciju sabiedrības Gutta valdes locekle, viceprezidente; valdes priekšsēdētājas amatā vadījusi Latvijas Bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociāciju, kas apvieno lielākos šās nozares uzņēmumus. Kopš 2005.gada O.Pētersone ir arī a/s Latvijas kuģniecība padomes priekšsēdētāja vietniece.

2007.gada laikā a/s Latvijas kuģniecība no Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. ir saņēmusi trīs vidēja izmēra (37 258 kravnesības tonnu katram) Eiropas Savienības un starptautisko konvenciju prasībām kuģošanas drošības jomā atbilstoši būvētus divkorpusu ledus klases tankkuģus, atjaunojot un paplašinot tankkuģu floti, tādējādi nodrošinot gan a/s Latvijas kuģniecība, gan visa a/s Ventspils nafta koncerna vērtības pieaugumu.

 

 

 

A/s Ventspils nafta

Sīkākai informācijai –

Gundega Vārpa,

tālr. 7229793;

e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv

Pielikumi