Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka kļūst par tirgus līderi pēc piesaistīto noguldījumu apjoma Latvijā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-08-31 11:13:54
Versijas komentārs
Teksts
Saskaņā ar Latvijas komercbanku asociācijas apkopotajiem datiem uz šī gada 31.jūliju, Parex banka ir kļuvusi par tirgus līderi Latvijas komercbanku sektorā pēc piesaistīto noguldījumu apjoma no fiziskām un juridiskām personām. Kopumā Parex bankas piesaistīto noguldījumu apjoms ir 1,722 miljardi latu, bet tirgus daļa Latvijā – 19,1%.
 
Salīdzinot ar šī gada sākumu, noguldījumi bankā ir pieauguši par 21%, kas ir vislielākais pieaugums Latvijas lielāko komercbanku pieciniekā. Tāpat par rekordlielu pieaugumu Latvijas lielāko komercbanku pieciniekā – 29,4% salīdzinājumā ar gada sākumu – var uzskatīt noguldījumu pieaugumu no privātpersonām. Pēc juridisko personu piesaistīto noguldījumu apjoma ar kopējo summu 1,11 miljardi latu Parex banka gandrīz par 50% apsteidz tuvākos konkurentus, aizņemot 21% tirgus.
 
„Noguldījumu straujo pieaugumu bankā var pamatot, pirmkārt, ar klientu pastiprināto uzmanību noguldījumu produktiem pēdējos 6 mēnešos. Apsveicami, ka Latvijas iedzīvotāji sāk pievērst uzmanību piedāvājumu dažādībai – īpaši noguldījumu likmēm, kuras Parex bankā ir būtiski augstākas nekā citām lielajam bankām. Turklāt pēdējā gada laikā banka ir piedāvājusi vairākus konceptuāli jaunus produktus, kas saistīti ar klientu naudas līdzekļu uzkrājumu veidošanu. Šobrīd ļoti populārs ir Parex bankas Maxi konts, kurš apvieno sevī krājkonta labākās īpašības ar augstu procenta likmi – 6% gadā – ar iespēju jebkurā diennakts laikā piekļūt šiem naudas līdzekļiem ar maksājumu kartes palīdzību. Bez tam banka piedāvā plašu uzkrājumu produktu klāstu – no depozītiem līdz pat aktīvu pārvaldīšanai, kas aptver visplašāko klientu loku. Mēs esam priecīgi, ka klienti ir pienācīgi novērtējuši mūsu darbu, vēl jo vairāk, ka uzkrājumu veidošana ir viens no tiem faktoriem, kas mazina inflācijas pieaugumu mūsu valstī,” atzīmēja Parex bankas viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Guntis Beļavskis.
 
Bankas aktīvi kopš šī gada sākuma ir pieauguši par 24,2% (Latvijas lielāko komercbanku trijniekā tas ir vislielākais pieaugums) un tagad ir 2,95 miljardi latu. Pēc aktīvu apjoma Parex bankai Latvijas komercbanku sektorā tirgus daļa ir 15,3%.
 
Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,2 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).
 
 
Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis 7010141 vai 29476754
e-pasts: viktors.zakis@parex.lv
Pielikumi