Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Grindeks 2007. gada I. pusgadā turpina kāpināt produkcijas ražošanu un pārdošanas apjomus
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-08-07 09:56:07
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības Grindeks neto apgrozījums 2007.gada I. pusgadā sasniedzis 25.93 miljonus latus, kas ir par 25 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgajā laika posmā.

Pirmajā pusgadā uzņēmuma bruto peļņa bija 13.9 miljoni latu, kas ir par 21.4% vairāk nekā attiecīgā periodā 2006.gadā. Neto peļņas apjoms 2007. gada sešos mēnešos sasniedza 3.48 miljonus latu. Neto peļņas rentabilitāte 6 mēnešos ir 13.4%.

Turpina palielināties gatavo zāļu formu realizācijas apjomi – šī gada I. pusgadā esam pārdevuši gatavās zāles par vairāk nekā 23.44 miljoniem latu, un tas ir par 23 % vairāk kā šajā laika periodā pagājušajā gadā.

Aktīvi turpinās jaunu noieta tirgu meklēšana Grindeks medikamentiem – maijā noslēgts līgums par uzņēmuma oriģinālprodukta Mildronāts kapsulu un injekciju reģistrāciju Ķīnas Tautas Republikā.

Kā informēja Grindeks Valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: “Uzņēmuma noslēgtais līgums ar Ķīnas Tautas Republiku ir nozīmīgs ieguldījums Grindeks nākotnes attīstībā kopumā, ņemot vērā Ķīnas zāļu tirgus apjomu un strauji augošu pirktspēju.”

Turpinās veiksmīga Grindeks aktīvo farmaceitisko vielu virzīšana gan esošajos, gan jaunos tirgos, kā rezultātā substanču eksports šī gada 6 mēnešos pieaudzis par 44% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu. Pabeigts jau otrā Grindeks jaunā produkta – aktīvās vielas Detomidīna reģistrācijas process Eiropā (Mutual Recognition Procedure).

Pirmajā pusgadā uzņēmums sekmīgi īstenojis lielāko ERAF līdzfinansēto investīciju projektu Latvijā – izveidojot šobrīd Baltijā vienīgo Analītisko mērogošanas laboratoriju, kas saņēmusi starptautisko Labas laboratoriju prakses (Good Laboratories Practise) sertifikātu.

Grindeks akciju cena Rīgas Fondu biržā 2007. gada pirmajos sešos mēnešos svārstījusies diapazonā no Ls 6.99, februārī sasniedzot akcijas cenas vēsturisko maksimumu Ls 9.05 par akciju. Grindeks peļņa uz akciju (EPS koeficients) 2007. gada 1. pusgadā ir Ls 0.36 vai 0.52 eiro.

Grindeks ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu izpētē, izstrādē, ražošanā un pārdošanā. Tā koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un septiņas pārstāvniecības. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstīs, Krievijā un citās NVS valstīs, Japānā un ASV. Grindeks akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.


Papildu informācijai:
Laura Ušerovska
Valdes priekšsēdētāja palīdze
tālr:7083252
e-pasts:laura.userovska@grindeks.lv

Pielikumi
AS Grindeks 1 pusg. reszult..pdf (123.45 kB)