Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ārzonas kompāniju deklarētā netiešā līdzdalība AS "Latvijas kuģniecība" pamatkapitālā sakrīt ar AS "Hansabanka" bloķēto akciju daudzumu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-08-06 16:11:58
Versijas komentārs
FKTK komentārs
Saskaņā ar AS ''Latvijas kuģniecība'' norādīto tā, 06.08.2007. saņēmusi tās akcionāru – kompāniju Eastgate Properties Limited un Ojay Limited paziņojumus par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu akciju sabiedrībā. Saskaņā ar paziņojumos norādīto informāciju, kompānijām AS ''Latvijas kuģniecība'' pamatkapitālā ir tiešā un netiešā līdzdalība. Lai nodrošinātu Finanšu instrumentu tirgus likuma 2. panta 3. punktā minētā mērķa sasniegšanu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija paziņo, ka faktiskā situācija ir šāda: lai arī kompānija Eastgate Properties Limited un kompānija Ojay Limited akcionāru sapulces dienā AS ''Latvijas kuģniecība'' iesniegušas nozīmīgas līdzdalības iegūšanas paziņojumus, nav mainījies minēto kompāniju līdzdalības apjoms AS ''Latvijas kuģniecība'' pamatkapitālā un tas joprojām ir šāds: - kompānijai Ojay Limited 06.08.2007. ir tiešā veida līdzdalība ar 17,657,910 AS ''Latvijas kuģniecība'' akcijām un netiešā veida ar 17,657,658 AS ''Latvijas kuģniecība'' akcijām; - kompānija Eastgate Properties Limited 06.08.2007. ir tiešā veida līdzdalība ar 10,891,892 AS ''Latvijas kuģniecība'' akcijām un netiešā veida ar 8,891,892 AS ''Latvijas kuģniecība'' akcijām. Tā kā nebija mainījies ne kompānijai Ojay Limited, ne arī kompānijai Eastgate Properties Limited esošais līdzdalības apjoms AS ''Latvijas kuģniecība'' pamatkapitālā, minētās kompānijas paziņojumus varēja arī nesniegt, jo paziņojums par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu sniedzama tikai tādā gadījumā ja notiek izmaiņas personai esošajā līdzdalības apjomā.
Teksts
Šodien, 2007. gada 6. augustā, AS Latvijas kuģniecība (LK) akcionāri – ārzonas kompānijas Eastgate Properties Limited un Ojay Limited – ir paziņojušas uzņēmumam par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu sabiedrībā. Abu šo kompāniju norādītā netiešā līdzdalība sakrīt ar AS Hansabanka šodien notikušajai LK akcionāru sapulcei bloķēto akciju daudzumu – 8 891 892 akcijām jeb 4,44% no LK pamatkapitāla, kas minēti Eastgate paziņojumā, un 17 657 658 akcijas jeb 8,82% no LK pamatkapitāla Ojay gadījumā. Kopumā abu ārzonas kompāniju paziņojumos nosauktā netiešā līdzdalība LK pamatkapitālā sasniedz 26 549 550 akcijas jeb 13,27% no LK pamatkapitāla, un tas ir analogs daudzums AS Hansabanka šodien bloķētajam akciju īpatsvaram dalībai LK akcionāru sapulcē.
Minēto ārzonas kompāniju saistību ar AS Hansabanka apliecina fakts, ka līdzdalībai šodien notikušajā LK akcionāru sapulcē AS Hansabanka bija pilnvarojusi tieši ar šīm pašām ārzonas firmām saistīto Mārtiņu Kvēpu, izsniedzot divas pilnvaras – ar vienu M.Kvēps tiek pilnvarots pārstāvēt AS Hansabanka ar tās vārdā reģistrētajām 8 891 892 LK akcijām un ar otru – AS Hansabanka ar tās vārdā reģistrētajām 17 657 658 akcijām. Abām ārzonas kompānijām un AS Hansabanka pieder kopumā 55 099 352 LK akcijas jeb 27,55% no LK pamatkapitāla. Savā paziņojumā gan Eastgate, gan Ojay neaizpildītu ir atstājusi sadaļu, kurā būtu jābūt norādītām kontrolētajām komercsabiedrībām, ar kuru starpniecību akcionāram ir šīs netiešās ietekmes balsstiesības.
 
LK jau pagājušajā nedēļā informēja akcionārus, ka ir pabeigta iekšējā izmeklēšana, iesniedzot apjomīgu pierādījumu krājumu Ekonomikas policijai, tajā skaitā "melnās kases" grāmatvedību, kas norāda uz konkrētu uzņēmuma akcionāru un bijušo amatpersonu saistību ar iespējamām noziedzīgām darbībām, piesavinoties LK finanšu līdzekļus. Īpašu uzmanību LK iesniegumā Ekonomikas policijai vērsa uz to, ka atsevišķi neizdevīgo frakta līgumu slēdzēji ir tieši saistīti ar diviem LK akcionāriem - Eastgate Properties Limited un Ojay Limited.
 
 
Papildinformācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska ,
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi