Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Veiktas izmaiņas DelfinGroup valdē
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-06-12 09:32:16
Versijas komentārs *Precizēta N.Bloka izglītība Baltijas Korporatīās pārvaldības institūtā un viņam piederošo DelfinGroup akciju skaits.
Teksts

Stiprinot inovāciju attīstību kā uzņēmuma stratēģisko prioritāti, Latvijas fintech uzņēmuma DelfinGroup valdē iecelts finanšu tehnoloģiju un inovāciju eksperts Nauris Bloks, kurš šobrīd pilda uzņēmuma inovāciju vadītāja pienākumus. Izmaiņas valdē atbilst DelfinGroup stratēģijai turpināt tālāku izaugsmi, to stiprinot ar jaunu inovatīvu finanšu tehnoloģiju risinājumiem.

Līdz ar izmaiņām valdes sastāvā, DelfinGroup valdē šobrīd ir Didzis Ādmīdiņš, valdes priekšsēdētājs, kā arī valdes locekļi Aldis Umblejs, Sanita Pudnika un Nauris Bloks. 

Nauris Bloks ir DelfinGroup inovāciju vadītājs kopš 2022. gada septembra. Naura fokusi ir fintech tehnoloģiju risinājumu ieviešana un jaunas klientu pieredzes veidošana.

“Mūsu mērķis ir stiprināt DelfinGroup pozīcijas kā inovatīvam finanšu pakalpojumu sniedzējam, mērķtiecīgi ieviešot arvien jaunus, vienkāršus, klientiem pielāgotus un uz tehnoloģijām balstītus finanšu pakalpojumus. Izmaiņas valdē, piesaistot Nauri Bloku – spēcīgu nozares profesionāli ar starptautisku pieredzi, ir ieguvums gan uzņēmumam, gan akcionāriem, jo ilgtermiņā varēsim kopā sasniegt arvien ambiciozākus biznesa attīstības mērķus. Jau šobrīd Nauris Bloks uzņēmumā ir uzlabojis daudzus procesus inovāciju un tehnoloģiju jomā, bet mums ir arī lieli plāni nākotnei. Vēlos piebilst, ka pēc Naura iniciatīvas tika uzsākta arī cieša DelfinGroup sadarbība ar Banku augstskolu un Rīgas Tehnisko universitāti studiju un pētniecības jomā, strādājot pie tā, lai Latvijas izglītības kvalitāte iet roku rokā ar darba tirgus prasībām,” skaidro Didzis ĀdmīdiņšDelfinGroup valdes priekšsēdētājs.

“Pēdējos gadus DelfinGroup piedzīvojis ievērojamu izaugsmi, kas apliecina uzņēmuma augsto potenciālu. Esmu gandarīts pievienoties spēcīgai vadības komandai, kuras vadībā uzņēmums jau uzrādījis ļoti labus biznesa rezultātus. Apzināta inovatīvā domāšana ir DelfinGroup prioritāte, turklāt uzņēmuma straujās attīstības pamatā ir spēja nodrošināt klientiem pieejamu un vajadzīgu produktu un pakalpojumu klāstu. Nākotnes potenciālu es redzu tā papildināšanā ar  klientiem draudzīgiem risinājumiem, izmantojot jaunākās tehnoloģiju un dizaina tendences,” Nauris BloksDelfinGroup valdes loceklis.

N. Bloks piebilst, ka viņa darbības fokusā būs vispārīga inovāciju procesa spēcināšana uzņēmumā, kopumā veicinot uz attīstību vērstu domāšanu visās jomās. Viņa mērķis ir ieviest jaunākos starptautisko tehnoloģiju uzņēmumu praksē aprobētus risinājumus sistēmās un dažādu procesu vadībā, caurvijot visas uzņēmuma jomas – gan klientu apkalpošanu, gan produktu veidošanu, gan programmatūras izstrādi, kas ilgtermiņā ļaus uzņēmumam uzņemt vēl lielākus izaugsmes tempus un nodrošināt nepārtrauktu attīstību visos biznesa segmentos. Tāpat N. Bloks veicinās uz inovācijām balstītu uzņēmuma kultūru, lai sasniegtu uzņēmuma ambiciozos mērķus gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

N. Bloks sešus gadus ir strādājis fintech nozares uzņēmumā TWINO, kurā ir vadījis IT atbalsta, infrastruktūras un izstrādes komandas. Četrus gadus ieņēmis IT vadītāja (CTO) amatu, atbildot par IT jomu visās uzņēmuma darbības valstīs, IT stratēģiju, inovācijām, IT komandām un dažādiem attīstības projektiem. Viņa vadībā tika ieviestas jaunas kreditēšanas, AML, grāmatvedības, investīciju un citas sistēmas, pārnesta IT infrastruktūra uz mākoņpakalpojumiem, optimizēta un efektivizēta IT pārvaldība, kā arī realizēti vairāki attīstības projekti.

Pirms tam N. Bloks astoņus gadus ieņēmis dažādus administratīvos amatus un bija galvenais projektu vadītājs inteliģento transportlīdzekļu ieviešanas projektā Rīgas satiksmē.

N. Blokam ir iegūta E-biznesa un e-komercijas speciālista kvalifikācija Latvijas Universitātē. Papildus ir iegūts Datu valsts inspekcijas datu aizsardzības speciālista sertifikāts. Viņš ir arī pabeidzis Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta profesionālā valdes locekļa kursus, kā arī ir International Institute of Business Analysis sertificēts biznesa analītiķis.

N. Blokam nepieder Delfingroup akcijas.

 

Pieraksties DelfinGroup jaunumiem šeit.

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2023. gada pirmajā ceturksnī uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 73,5 miljonus eiro, EBITDA bija 3,9 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 1,8 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

         Papildu informācija:
         Aldis Umblejs
         AS DelfinGroup finanšu direktors
         Tālr.: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi