Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Investori uzrāda augstu interesi: DelfinGroup akciju pieprasījums pārsniedz piedāvāto akciju skaitu 1,12 reizes
Emitents DelfinGroup, AS (iepriekšējais nosaukums - ExpressCredit, SIA) (2138002PKHUJIMVMYB13)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-06-05 09:57:33
Versijas komentārs
Teksts

Investori no visām Baltijas valstīm izrādījuši augstu interesi par divu lielāko uzņēmuma akcionāru – SIA L24 Finance un SIA EC finance – veiktajiem Latvijas fintech uzņēmuma AS DelfinGroup akciju publiskajiem piedāvājumiem, kas noslēdzās piektdien, 2. jūnijā. Kopumā 2915 investori parakstījās 5 242 209 akcijām par kopējo summu 7,1 miljoni eiro, tādejādi pieprasījumam pārsniedzot akcionāru piedāvāto akciju apjomu 1,12 reizes.

Vislielākā interese par publiskā piedāvājuma akcijām novērota no Igaunijas investoru puses, kam sekoja Latvijas un Lietuvas investori. Ņemot vērā augsto pieprasījumu pēc DelfinGroup akcijām, L24 Finance un EC finance veiks akciju alokāciju pēc pro-rata principa, kas nozīmē, ka visi investori, kas pieteicās akciju iegādei, saņems aptuveni 89% no pieprasītā akciju skaita. Iegādāto akciju pārskaitīšanu jeb norēķinu plānots veikt 6. jūnijā.

Pēc norēķinu veikšanas brīvā publiskā apgrozībā esošais DelfinGroup akciju skaits pieaugs no 16,07% līdz 26,77%, kā arī L24 Finance piederēs 48,18% no uzņēmuma akcijām, bet EC finance – 14,95%.

"Lielā interese par DelfinGroup akcijām apliecina investoru uzticību uzņēmumam. DelfinGroup pēdējos gados uzrāda pārliecinošus biznesa un finanšu rezultātus, stiprina komandu, kā arī izvirza augstus stratēģiskos mērķus. To novērtē arī investori. Akciju publisko piedāvājumu rezultātā biržā uzlabosies DelfinGroup akciju likviditāte, jo palielināsies brīvā publiskā apgrozībā esošo akciju skaits. Tas ir ilgtermiņa ieguvums visiem uzņēmuma akcionāriem,” skaidro DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

"Apsveicam DelfinGroup akcionārus ar veiksmīgi īstenotu akciju pārdošanu, palielinot brīvā publiskā apgrozībā esošo akciju skaitu, tādā veidā uzlabojot akciju likviditāti otrreizējā tirdzniecībā un apliecinot uzņēmuma rūpes par akcionāru loka paplašināšanu, izmantojot Nasdaq Baltic reģionālā tirgus priekšrocības," norāda Daiga Auziņa-MelalksneNasdaq Riga valdes priekšsēdētāja.

Publisko piedāvājumu rīkotājbankas LHV bankas Investīciju departamenta vadītājs Mihkels Torims (Mihkel Torim): "Akciju publiskie piedāvājumi no investoriem, nevis konkrēta emitenta, ir rets gadījums Baltijas biržā. Mēs uzskatām, ka, ņemot vērā izaicinošos tirgus apstākļus pagājušajā gadā, šis ir izcils rezultāts, kas apliecina investoru uzticību DelfinGroup."

No 22. maija līdz 2. jūnijam divi lielākie DelfinGroup akcionāri – L24 Finance un EC finance, –publiski piedāvāja pārdošanai aptuveni 4,66 miljonus DelfinGroup akciju, kas veido 10,3% no visām DelfinGroup akcijām. Akcijas tika piedāvātas par cenu 1,35 eiro par akciju, kas bija par 10,6% zemāka nekā DelfinGroup vidējā apjoma svērtā akciju cena Nasdaq Baltic biržā no 2023. gada 1. februārim līdz 30. aprīlim. LHV banka bija publiskā piedāvājuma rīkotājbanka, bet Eversheds Sutherland Bitāns ir akcionāru juridiskais konsultants.

DelfinGroup dividendēs līdz šim ir izmaksājis līdz 50% no uzņēmuma peļņas, un uzņēmums plāno šādu praksi turpināt. 2022. gadā ceturkšņa dividendēs uzņēmuma akcionāriem uzņēmums ir izmaksājis gandrīz 50% no neto peļņas jeb 2,98 miljonus eiro. DelfinGroup vadība ir rosinājusi 12. jūnija akcionāru sapulcē atbalstīt priekšlikumu par 2023. gada pirmā ceturkšņa peļņas izlietojumu, 30. jūnijā izmaksājot dividendēs vairāk nekā 800 tūkstošus eiro jeb 0.0177 eiro par vienu akciju. Dividenžu apmērs, ko uzņēmums plāno izmaksāt akcionāriem par 2023. gada pirmo ceturksni, līdzās straujai uzņēmuma izaugsmei un peļņas pieaugumam, ir audzis par 14%, salīdzinot ar dividendēm, ko DelfinGroup ir izmaksājis akcionāriem par 2022. gada pirmo ceturksni.

DelfinGroup ir strādājis ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada, vienlaikus nodrošinot stabili augstus izaugsmes rādītājus. DelfinGroup ieņēmumi 2023. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 46%, sasniedzot 11,1 miljonus eiro. Uzņēmuma EBITDA pieaugusi līdz 3,9 miljoniem eiro, kas ir par 53% vairāk nekā 2022. gada 1. ceturksnī, savukārt peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 16%, sasniedzot 1,8 miljonus eiro. DelfinGroup kredītportfelis kopš gada sākuma palielinājies par 9%, sasniedzot 73,5 miljonus eiro.

 

Par DelfinGroup

DelfinGroup ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs visā Latvijā, kā arī tiešsaistē. DelfinGroup vairāk nekā 300 profesionāļu komanda vidēji mēnesī izsniedz 35 tūkstošus aizdevumu. Uzņēmuma kopējais reģistrēto klientu skaits pārsniedz 400 000. DelfinGroup kopš 2014. gada ir pazīstama Nasdaq Riga biržā kā obligāciju emitents un kopš 2021. gada kā akciju emitents Baltijas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmums 2021. gadā veica IPO, piesaistot gandrīz 6000 jaunu akcionāru. Uzņēmums veic regulāru ikceturkšņa dividenžu izmaksu. 2023. gada pirmajā ceturksnī uzņēmuma kredītportfelis sasniedza 73,5 miljonus eiro, EBITDA bija 3,9 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļiem sasniedza 1,8 miljonus eiro. Uzņēmuma ilgtspējas pamatā ir fokuss uz korporatīvo pārvaldību, fintech inovācijām, atbildīgu aizdevumu izsniegšanu, finanšu iekļaušanu un aprites ekonomikas veicināšanu. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada.

 

         Vairāk informācijas:
         Aldis Umblejs,
         DelfinGroup finanšu direktors
         Tālrunis: +371 26189988
         E-pasts: IR@delfingroup.lv

Pielikumi