Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Līdz 2027. gada beigām INDEXO plāno pārvaldīt 20% no Latvijas pensiju uzkrājumiem un iekarot 4-5% no banku kreditēšanas tirgus
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-05-31 18:35:58
Versijas komentārs
Teksts

IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) Investoru Kluba Festivālā šo sestdien, 3. jūnijā, runās par līdz šim sasniegto un tuvāko gadu iecerēm gan pensiju pārvaldes, gan banku nozarēs. INDEXO prognozē, ka Latvijas pensiju uzkrājumu apjoms tuvāko 5 – 6 gadu laikā izaugs līdz aptuveni EUR 10 miljardu apmēram, un no tā INDEXO plāno pārvaldīt 20% līdz 2027. gada beigām. Savukārt banku tirgū INDEXO plāno apgūt ap 4-5% kreditēšanas tirgus daļu tuvāko četru gadu laikā.

Investoru festivālā INDEXO arī pastāstīs par līdzšinējo izaugsmi, parādot, ka INDEXO ir bijis un ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldnieks Baltijā, kas jau pārvalda vairāk kā 110 tūkstošu klientu uzticēto 710 miljonu eiro pensiju uzkrājumu. Kopš 2018. gada INDEXO ir bijis pelnošs uzņēmums pirms klientu piesaistes izdevumiem.

Apskatot konkurenci banku nozarē, INDEXO Investoru Kluba Festivālā norādīs uz pasīvo kreditēšanu Latvijā, ņemot vērā, ka Latvijā ir otrs zemākais izsniegto kredītu apjoms pret IKP Eirozonā. Tāpat Latvijā ir vienas no augstākajām mājokļu kredītu pievienotajām procentu likmēm. Zemā kreditēšanas aktivitāte un augstās kredītu izmaksas, kā arī tirgus koncentrācija tikai četru ārzemniekiem piederošu banku rokās paver plašas iespējas nākotnes INDEXO bankai. INDEXO ir labā pozīcijā, lai radītu konkurenci banku nozarē – zīmols ir atpazīstams un pozitīvi uztverts, uzņēmumam ir plašs lojālu klientu loks, kā arī šobrīd tiek strādāts pie jaunas, modernas bankas mobilās lietotnes un IT infrastruktūras izveides.

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un pagājušā gada nogalē iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem.  

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma. 

Prezentācija pievienota pielikumā.

 

Par INDEXO   

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 110 tūkstošiem klientu un vairāk kā 710 miljoniem eiro pārvaldībā.     

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.   

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv.       

Kontaktinformācija:   
Ieva Margeviča     
IPAS “Indexo”     
Valdes locekle, mārketinga vadītāja   
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv      
Telefons: + 371 28 636 789         

Pielikumi
Indexo-Investoru-festivals-junijs2023.pdf (1794.74 kB)