Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO Banku vadīs Valdis Siksnis
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-05-25 16:02:27
Versijas komentārs
Teksts

AS IDX1R, IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) meitas uzņēmums, kas nākotnē, pēc bankas licences saņemšanas, kļūs par INDEXO Banku, Komercreģistrā ir iesniedzis lūgumu reģistrēt AS IDX1R valdi un padomi jaunā sastāvā. Izmaiņas paredz, ka par uzņēmuma un nākotnes INDEXO Bankas valdes priekšsēdētāju kļūs Valdis Siksnis. Savukārt, par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Valdis Vancovičs.

Tāpat jaunveidojamās INDEXO Bankas valdes locekļi būs Tīna Kukka, kura šobrīd ir bankas projekta licencēšanas vadītāja un vēlāk būs bankas finanšu vadītāja, Vladimirs Bolbats, kurš gādā par bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izstrādi, Gints Ozoliņš, kura kompetence ir tehnoloģiju attīstība, Evija Sloka, kura būs bankas risku vadītāja, Ieva Margeviča, kā bankas mārketinga un komunikācijas vadītāja un Līga Katrīna Kļaviņa, kura būs bankas darbības atbilstības vadītāja. 

Valdim Siksnim ir vairāk kā 20 gadu pieredze finanšu nozarē, tostarp viņš desmit gadus ir bijis Nordea bankas Latvijas filiāles vadītājs. 2017. gadā Valdis ar līdzgaitniekiem nodibināja inovatīvu pensiju pārvaldes uzņēmumu IPAS INDEXO, kas veicināja konkurenci Latvijas pensiju tirgū un šobrīd pārliecinoši ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājās Latvijā. Valdis ir konsultants arī finanšu konsultāciju uzņēmumā Callidus Capital, un agrāk viņš ir darbojies arī Nordea Bank Polska, SIA Latvijas Piens, Latvijas Komercbanku Asociācijas, Amerikas tirdzniecības palātas Latvijā un Zviedrijas tirdzniecības palātas Latvijā padomēs. Šobrīd Valdis pilda arī Latvijas Basketbola Savienības padomes locekļa amata pienākumus. 

Tīna Kukka, kura nākotnē būs bankas finanšu vadītāja, iepriekš ilgus gadus ir strādājusi vairākās vadošajās Latvijas komercbankās, tostarp vairāk kā desmit gadus bijusi Swedbank valdes locekle, bet vēlāk, notiekot Parex bankas restrukturizācijas procesam, sadalot bankas aktīvus un īstenojot jaunas bankas izveidošanu, iesaistījās Parex bankas pārvaldes procesā. T. Kukka vairākus gadus strādājusi arī pie DNB bankas un Nordea bankas Baltijas operāciju apvienošanas, kuras rezultātā tika izveidota Luminor banka. Nākotnes INDEXO bankas privātpersonu pakalpojumu virziena vadītājs Vladimirs Bolbats 13 gadus strādājis Swedbank, kur viņa vadībā tika ieviesti vairāki finanšu pakalpojumi un jauninājumi, piemēram, bezkontakta maksājumu kartes, zibmaksājumi, uzsākta Robur investīcju fondu izplatīšana un citi.

Savukārt, bankas tehnoloģiju virziena vadītājam Gintam Ozoliņam ir vairāk kā 25 gadu pieredze banku, telekomunikāciju un IT pakalpojumu nozarēs. G. Ozoliņš strādājis vairākos lielos uzņēmumos gan Baltijā, gan Zviedrijā. Nākotnes bankas mārketinga un komunikācijas vadītāja Ieva Margeviča jaunajai finanšu iestādei un vadības komandai dos zināšanas, kas agrāk stiprinātas enerģētikas uzņēmumā Enefit un Latvijas Pasta Bankā. Ieva šobrīd ir arī pensiju pārvaldes uzņēmuma IPAS INDEXO valdes locekle.

Līgai Katrīnai Kļaviņai, kas nākotnē būs bankas atbilstības vadītāja, ir CAMS sertifikāts (ASV) naudas atmazgāšanas novēršanas vadībā un viņa savu profesionālo pieredzi vairāk kā 15 gadu garumā ir guvusi gan banku sfērā, gan finanšu tehnoloģiju uzņēmumos. Evija Sloka - nākotnes bankas risku vadītāja - vairāk kā 30 gadus strādājusi Latvijas komercbanku sektorā, tai skaitā, Expobank bijusi valdes locekle, kuras atbildībā bija finanšu un iekšējās kontroles funkciju nodrošināšana, kā arī Swedbank vadījusi kredītrisku kontroles un iekšējā audita funkcijas. 

Savukārt, nākotnes INDEXO Bankas padomes locekļi līdzās padomes priekšsēdētājam Valdim Vancovičam būs arī Svens Dinsdorfs, kurš būs padomes priekšsēdētāja vietnieks, Renāts Lokomets, Ramona Miglāne un Ivita Asare.

Valdis Vancovičs ir biznesa vadības profesionālis ar vairāk kā 20 gadu pieredzi telekomunikāciju nozarē. Svenam Dinsdorfam ir 20 gadu pieredze finanšu vadībā. Renātam Lokometam ir vairāk kā 25 gadu pieredze finanšu sektorā. Ramonai Miglānei ir vairāk kā 20 gadu pieredze jurisprudencē, viņa ir Chambers Europe, Chambers Global, Legal500 un IFLR1000 starptautiskajos direktorijos atzīta tiesību eksperte. Ivitai Asarei ir vairāk kā 20 gadu pieredze banku nozarē.

Pēc INDEXO Bankas darbības uzsākšanas par IPAS INDEXO valdes priekšsēdētaju kļūs tās esošais valdes loceklis un INDEXO līdzdibinātājs Henriks Karmo, kuram ir vairāk kā 20 gadu pieredze finanšu vadībā, kā arī viņš ir padomes loceklis Lietuvas pensiju pārvaldes uzņēmumā Goindex, UAB un Igaunijas pensiju pārvaldes uzņēmumā Tulundusühistu Tuleva. 

Visu valdes un padomes kandidātu saskaņošana ar finanšu sektora uzraugošajām institūcijām Latvijā un Eiropas Savienībā ir daļa no licencēšanas procesa. 

Kā ziņots iepriekš, paralēli pensiju pārvaldei, INDEXO aktīvi strādā pie jaunas komercbankas projekta un pagājušā gada nogalē iesniedza pieteikumu bankas licences saņemšanai. Tāpat INDEXO strādā pie jaundibināmās bankas pakalpojumu piedāvājuma izstrādes, IT sistēmu un risku pārvaldības modeļu izveides un citiem ar nākotnes bankas darbību saistītiem jautājumiem. 

Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

  

Par INDEXO  

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 110 tūkstošiem klientu un vairāk kā 710 miljoniem eiro pārvaldībā.  

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.   

Vairāk informācija pieejama www.indexo.lv.

Pielikumi