Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
INDEXO jauno klientu skaits gada laikā pieaug par 43%, panākts arī nozīmīgs progress bankas izveides projektā
Emitents Indexo, IPAS (875500AT8JI5HU41AY20)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-05-10 08:10:54
Versijas komentārs
Teksts

Pensiju pārvaldītāja IPAS “Indexo” (turpmāk – INDEXO) 2023. gada pirmā ceturkšņa konsolidētais neauditētais starpperioda finanšu pārskats liecina, ka līdz 2023. gada marta beigām uzņēmums gada griezumā ir palielinājis savu klientu skaitu par 43%, bet  pārvaldībā esošo aktīvu apjoms gada laikā pieaudzis par 32%. Pirmā ceturkšņa beigās INDEXO klientu skaits bija 105 900, bet pārvaldībā esošo aktīvu apjoms sasniedza 656 miljonus eiro.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos INDEXO joprojām bija pārliecinoši visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā, pēdējos 12 mēnešos piesaistot 25 896 jaunus klientus, salīdzinot ar vien 5 935 jauniem klientiem, ko izdevies piesaistīt tuvākajam konkurentam.

“Mūsu pamatdarbība pensiju pārvaldē ir uzrādījusi stabilu izaugsmi, pirmā ceturkšņa laikā palielinot aktīvus pārvaldībā no 585 miljoniem līdz 656 miljoniem un klientu skaitu no 100 tūkstošiem līdz 106 tūkstošiem. Tāpat, salīdzinot ar 2022. gada pirmo ceturksni, esam palielinājuši peļņu pirms jaunu klientu piesaistes izmaksām un citām investīcijām no 310 tūkstošiem līdz 382 tūkstošiem. To visu esam panākuši, neskatoties uz izaicinošajiem finanšu tirgus apstākļiem ar augstu inflāciju, kas samazina iedzīvotāju reālos ienākumus, un svārstīgiem akciju tirgiem. Īsumā, mēs esam pierādījuši, ka mūsu biznesa modelis ir noturīgs grūtos laikos un, uzlabojoties kopējai situācijai, mēs vēl pilnvērtīgāk īstenosim savu biznesa potenciālu,” stāsta INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem Valdis Siksnis.

Pateicoties lielākam klientu skaitam un algu pieaugumam, 2. pensiju līmeņa iemaksu apjoms 2023. gada pirmajā ceturksnī pieaudzis līdz 19,3 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 12,3 miljoniem eiro pagājušā gada pirmajā ceturksnī. Salīdzinot ar 2022. gada pirmo ceturksni, INDEXO lojālo klientu proporcija ir palielinājusies no 93,6% līdz 94,18%.

2023. gada pirmajos trīs mēnešos INDEXO turpināja nozīmīgu progresu savas bankas izveides projektā. Pirmkārt, tika papildināta licencēšanas dokumentācija, kas tika iesniegta LatvijasBankā, un šobrīd dokumentus izskata Eiropas Centrālā banka. Otrkārt, ir panākts ievērojams progress bankas datu apstrādes sistēmu izveides procesā, izvēloties galvenos partnerus un integrējot sistēmas uzņēmuma IT pamatstruktūrā. Treškārt, INDEXO uzrāda progresu bankas mobilās lietotnes izstrādes procesā, kas tirgū piedāvās jaunu lietotāju pieredzes līmeni un vairākas produktu inovācijas. Turklāt INDEXO bankas projekta komandai turpina pievienoties jauni talantīgi speciālisti.

INDEXO 2023. gada pirmā ceturkšņa finanšu rezultāti liecina, ka pamatdarbības ienākumi pirms klientu piesaistes un citu biznesa projektu izmaksām sasniedza 381 530 eiro. INDEXO turpina veikt apjomīgas investīcijas jaunu klientu piesaistē, un šim nolūkam ieguldīja 497 308 eiro, bet vēl 499 123 eiro tika investēti INDEXO bankas projekta attīstībā. Šo investīciju un darbinieku akciju opciju programmas izdevumu (kas neietekmē naudas plūsmu) rezultātā uzņēmuma zaudējumi pirmajā ceturksnī bija 729 321 eiro.

 

Atruna: Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

 

Par INDEXO

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā modernus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir straujāk augošais pensiju pārvaldītājs Latvijā pēc klientu skaita ar vairāk kā 108 tūkstošiem klientu un vairāk kā 680 miljoniem eiro pārvaldībā.

INDEXO 2017. gadā dibināja vairāk nekā 30 Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji ar mērķi cīnīties par labāku finanšu vidi Latvijā. INDEXO vīzija ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas sniedz modernus un pielāgotus pakalpojumus, lai Latvijas iedzīvotāji paši spētu atbilstoši savām vajadzībām rūpēties par savu finanšu labklājību.

Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.

 

Kontaktinformācija:
Ieva Margeviča
IPAS “Indexo”
Valdes locekle, mārketinga vadītāja
E-pasts: ieva.margevica@indexo.lv
Telefona numurs: + 371 28 636 789

Pielikumi
Q1 2023 Konsolidētais pārskats.pdf (6788.70 kB)