Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Investments AS Starpposma ziņojums par 2023.gada 1.ceturksni
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-04-28 16:25:10
Versijas komentārs
Teksts

AS “Storent Investment” ziņo, ka 2023. gada pirmajā ceturksnī uzņēmuma kopējie ieņēmumi sasniedza 9,6 miljonus eiro, kas ir 8,4% pieaugums salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. Uzņēmuma neto rezultāts uzlabojās par 19,7%. Kopējā tirgus aktivitāte bija pietiekama, par spīti klusajai sezonai, un augstāko izaugsmi uzņēmums pieredzēja Latvijā.

Tanī pašā laikā SIA “Storent Holdings” kopējie ieņēmumi 2023. gada pirmajā ceturksnī sasniedza 8,6 miljonus eiro, kas ir 4,4% pieaugums. Uzņēmuma neto rezultāts uzlabojās par 50,2%.

2022. gada 28. decembrī tika veiktas izmaiņas AS "Storent Investments" akcionāru sastāvā, un par tās vienīgo akcionāru kļuva SIA "Storent Holdings". Līdz ar to AS "Storent Investments" un tā meitas sabiedrības kļuva par daļu no jaunizveidotā holdinga, kurā bez AS "Storent Investments" ietilpst arī tehnikas nomas uzņēmumi SIA "SELECTIA" un SIA "SELECTIA PLUS".

AS "Storent Investments" un tā meitas sabiedrībām ir moderns nomas parks, liels nomas punktu tīkls un plaša klientu bāze ar ļoti labi attīstītu preču zīmi, pieredzējušu komandu un digitālajām zināšanām. SIA “SEL Investments” un tās divām meitas sabiedrībām pieder aptuveni 50% no SIA "Storent Holdings" pārvaldītā būvniecības tehnikas parka. Abu grupu apvienošana ļaus palielināt kompetenci un uzlabot finanšu rādītājus, lai ar ievērojami lielāku ātrumu un rentabilitāti turpinātu SIA "Storent Holdings" attīstību.

2023. gadā SIA "Storent Holdings" turpinās koncentrēties uz pārdošanas procesa efektivitātes uzlabošanu, nomas parka atjaunošanu un papildināšanu, kā arī tiešsaistes pārdošanas un digitalizācijas attīstīšanu. SIA "Storent Holdings" vadība paredz, ka nomas ieņēmumi pieaugs par 10%, ko veicinās jaunas investīcijas nomas iekārtās, nomas cenu kāpums un tirdzniecība tiešsaistē. 2023. gada vasarā plānots ieviest jaunu mājaslapu, kas būs ērtāka gala lietotājam. SIA "Storent Holdings" mērķis ir saglabāt tiešsaistes pasūtījumu apjomu tuvu 60% no kopējiem nomas ienākumiem un 90% digitāli parakstīto darījumu. SIA "Storent Holdings" turpinās pārveidot savu IT stratēģiju, lai tā atbilstu izaugsmes vajadzībām. Līdz 2023. gada beigām plānots pabeigt jaunas mākoņpakalpojuma ERP sistēmas ieviešanu.

 

AS “Storent Investments” 2022.gada konsolidētais finanšu pārskats un 2022.gada atsevišķais finanšu pārskats tiks publicēti līdz 2023.gada 30.aprilim.

 

Baiba Onkele

AS Storent Investments Finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

E-pasts: baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Pielikumi
Storent interrim report 2023 Q1_LV.pdf (383.39 kB)