Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Sadales tīkls" valdes locekļa amatā apstiprināts Vīgants Radziņš
Emitents Latvenergo, AS (213800DJRB539Q1EMW75)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-04-20 14:25:43
Versijas komentārs
Teksts

2023. gada 20. aprīlī AS "Sadales tīkls" padome apstiprinājusi AS "Sadales tīkls" valdes locekļa amatā Vīgantu Radziņu. Viņa atbildības jomas būs uzņēmuma tehnoloģiskā attīstība un inovācijas, kā arī uzņēmuma un nozares speciālistu profesionālo zināšanu un kompetenču pilnveidošana. V. Radziņš pienākumus sāks pildīt 2023. gada 2. maijā.

Radziņš ir ieguvis telekomunikāciju un datoru tīklu inženiera grādu Rīgas Tehniskajā universitātē un profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Starptautiskajā Ekonomikas un Biznesa Administrācijas augstskolā. Viņa profesionālā darbība iepriekš ir bijusi saistīta ar SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) kā Biznesa vadības dienesta direktoram, kura atbildībā bijusi privātpersonu un uzņēmumu segmentu telekomunikāciju pakalpojumu, piedāvājumu un risinājumu vadība. V. Radziņš aktīvi iesaistījies inovāciju kultūras attīstīšanā uzņēmumā, jaunu biznesa ideju prototipēšanā un ieviešanā. Kopš 2006. gada V. Radziņš bijis arī padomes loceklis SIA "LMT Retail & Logistics". 

Iepriekšējais valdes loceklis un attīstības direktors Jānis Kirkovalds atstāja amatu 2023. gada 3. aprīlī, pieņemot lēmumu izvēlēties jaunus profesionālos izaicinājumus.

Akciju sabiedrība "Sadales tīkls" ir energoapgādes uzņēmums, kas nodrošina vienotas sadales sistēmas darbību, sadales elektrotīkla ekspluatāciju, attīstību un savietojamību ar citām energoapgādes sistēmām, elektroenerģijas galalietotāju apgādi ar elektroenerģiju standartu prasībām atbilstošā kvalitātē un pieprasītā apjomā, kā arī sadales sistēmas drošumu, ņemot vērā vides aizsardzības prasības un nediskriminējošus sadales sistēmas lietošanas nosacījumus visiem šīs sistēmas lietotājiem. "Sadales tīkla" vienīgais akcionārs ir AS "Latvenergo".

Papildu informācija:
Jānis Irbe
Finanšu un kredītu vadības direktors
Tālrunis: +371 29 453 897
E-pasts: investor.relations@latvenergo.lv

www.latvenergo.lv

Par Latvenergo

Latvenergo koncerns ir viens no lielākajiem enerģijas tirgotājiem Baltijā, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu. AS "Latvenergo" vairākus gadus ir atzīta par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu. Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody's AS "Latvenergo" ir novērtējusi ar investīciju pakāpes kredītreitingu Baa2/stabils.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība, dabasgāzes tirdzniecība) un meitassabiedrības - AS "Sadales tīkls" (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas un dabasgāzes tirdzniecība Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas un dabazgāzes tirdzniecība Lietuvā), AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana), SIA "Liepājas enerģija" (siltumenerģijas ražošana un tirdzniecība Liepājā, elektroenerģijas ražošana) un SIA "Latvijas vēja parki" (vēja parku attīstība Latvijā). Visas AS "Latvenergo" akcijas pieder valstij, un to turētāja ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija.

Pielikumi