Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Lietuvas pārvades sistēmas operators 22.aprīlī plāno veikt elektrotīkla izolētās darbības pārbaudi
Emitents Augstsprieguma tīkls, AS (64883LC3F12690GATG87)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-04-18 17:24:18
Versijas komentārs
Teksts

Lietuvas pārvades sistēmas operators "Litgrid" sestdien, 22.aprīlī, plāno veikt Lietuvas elektrotīkla izolētās darbības pārbaudi, kuras laikā Lietuvas elektroapgādes sistēma uz 10 stundām tiks atslēgta no BRELL sinhronas zonas, atslēdzot elektrolīnijas ar Latviju, Baltkrieviju un Kaļiņingradu. Atslēgtās elektrolīnijas tiks ieslēgtas atpakaļ darbā pēc pārbaudes pabeigšanas. Iecerētās pārbaudes laikā Latvijas un Igaunijas elektropārvades sistēmas turpinās darboties sinhroni ar Krievijas un Baltkrievijas sistēmām.

"Pārvades sistēmu operatori katru gadu veic lielāka un mazāka mēroga pārbaudes, lai pārliecinātos, ka elektropārvades sistēmas infrastruktūra un procesi tajā darbojas korekti. Atbilstoši saskaņotajam sinhronizācijas projekta plānam visu trīs Baltijas valstu pārvades sistēmu operatori veiks kopīgu Baltijas valstu elektropārvades sistēmas izolētās darbības pārbaudi pēc tam, kad ekspluatācijā tiks nodota elektropārvades stabilitātes nodrošināšanai paredzētā infrastruktūra un atbalstošās sistēmas. Sagaidāms, ka Baltijas reģiona elektroapgādes sistēmas izolētās darbības pārbaude tiks veikta 2025. gadā", skaidro AS "Augstsprieguma tīkls" valdes loceklis Gatis Junghāns.

Pašlaik pavasara palu dēļ ir liela izstrāde Daugavas hidroelektrostacijās,Latvijā tiek saražots vairāk elektroenerģijas nekā patērēts un elektroenerģija tiek eksportēta uz kaimiņvalstīm. Pārbaudes laikā darbosies abi Estlink-1 un Estlink-2 starpsavienojumi starp Igauniju un Somiju, nodrošinot pietiekamu starpsavienojumu kapacitāti netraucētai elektroenerģijas tirgus darbībai.

Lietuvas elektrotīkla pārbaude neietekmēs Latvijas patērētāju elektroapgādes kvalitāti.

 

Par AS "Augstsprieguma tīkls"

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Tā vīzija ir kļūt par reģiona vadošo pārvades sistēmas operatoru, kas operatīvi un sekmīgi ievieš uz attīstību vērstas izmaiņas. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46 % kapitāldaļu.

Papildus informācija:

Elīna Grīvāne

Komunikācijas vadītāja

Tālr. +371 27060306

E-pasts: elina.grivane@ast.lv

 

Pielikumi