Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Storent Holdings jaunā obligāciju emisijā piesaistīs arī privātos investorus
Emitents Storent Investments, AS (894500QUY4PL0DT0MP25)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-04-17 10:02:20
Versijas komentārs
Teksts

Storent Holdings, Latvijā vadošais un viens no lielākajiem būvniecības tehnikas nomas uzņēmumiem Baltijā, informē, ka, pēc 2022. gada nogalē veiktās AS Storent Investments un SIA SEL Investments apvienošanas jaunizveidotajā SIA Storent Holdings, uzņēmums plāno jaunu obligāciju emisiju līdz 15 miljoniem eiro, kas pirmo reizi būs pieejama gan privātajiem, gan institucionālajiem investoriem.

Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis: "Mēs izveidojām pirmo nomas uzņēmumu Latvijā 2008. gada 17. aprīlī. Lepojos, ka 15 gadu laikā esam attīstījuši mūsdienīgu būvniecības tehnikas nomas uzņēmumu, kas darbojas piecās valstīs un saviem klientiem piedāvā augstas kvalitātes nomas risinājumus."

"AS Storent Investments un tā meitasuzņēmumiem ir moderns nomas inventārs, liels nomas punktu tīkls un plaša klientu bāze ar ļoti labi attīstītu preču zīmi, pieredzējušu komandu un digitālām prasmēm. SIA SEL Investments un tā diviem meitas uzņēmumiem pieder aptuveni 50% no būviekārtu parka, ko pārvalda Storent grupa. Tā bija lieliska iespēja apvienot abu uzņēmumu pieredzi un finanšu resursus, lai turpinātu Storent Holdings attīstību ar ievērojami lielāku jaudu un rentabilitāti," par uzņēmuma attīstību piebilda Pavlovs.

Storent Investments pirmo reizi emitēja obligācijas 2017. gadā. Savukārt pašlaik Storent Holdings gatavojas pirmajai obligāciju emisijai, kas būs pieejama arī privātajiem investoriem visā Baltijā. Lēmuma pamatā ir izteikts pieprasījums, ko mēs redzam pēc šāda veida finanšu instrumentiem privāto investoru vidū, un mūsu vajadzības veicināt turpmāku izaugsmi. Ieguldījums Storent ir investīcija modernu, drošu un ilgtspējīgu būvniecības iekārtu nomas procesu attīstībā Baltijā un Ziemeļvalstīs," norādīja Pavlovs.

Saskaņā ar 2022. gada neauditētajiem konsolidētajiem finanšu rādītājiem Storent Holdings kopējie ieņēmumi sasniedza 45 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma neto peļņa – 9,5 miljonus eiro, tostarp 6,9 miljonus eiro – no apvienošanās darījuma. Jaunizveidotā Storent Holdings finanšu rādītāji ir ievērojami augstāki, jo lielākā Storent apsaimniekoto iekārtu daļa tagad ir konsolidēta vienā holdingā. Nākotnē Storent Holdings turpinās koncentrēties uz esošajiem tirgiem Baltijā, Somijā un Zviedrijā.

Emisiju ir plānots strukturēt kā programmu ar kopējo laidienu 15 miljonu eiro apmērā un katra laidiena iekļaušanu un tirdzniecību oficiālajā parāda vērtspapīru sarakstā (Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā), kuru uztur Akciju sabiedrība “Nasdaq Riga”. Iegūtos līdzekļus uzņēmums izmantos jauniem ieguldījumiem, turpmākai uzņēmumu apvienošanai un iegādei, kā arī savu saistību refinansēšanai.

SIA Storent Holdings paziņos piedāvājuma nosacījumus, ieskaitot parakstīšanās periodu un noteikumus, pēc plānotā obligāciju pamatprospekta apstiprināšanas Latvijas Bankā. Šis paziņojums nav piedāvājums vai aicinājums jebkurai personai parakstīties uz vai iegādāties obligācijas.

Papildu informācijai:

Baiba Onkele

Storent Holdings finanšu direktore

Tālrunis: + 371 29340012

baiba.onkele@storent.com

www.storent.com

Par Storent:

Storent tika dibināts 2008. gadā ar mērķi izveidot efektīvu celtniecības tehnikas nomas uzņēmumu. Tas ir lielākais būviekārtu nomas uzņēmums Latvijā, un tam ir viena no lielākajām tirgus daļām arī Igaunijā un Lietuvā, kā arī izvērsta darbība Somijā un Zviedrijā. Šobrīd Storent pārvalda 26 nomas noliktavas.

Pielikumi