Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Amatu atstāj AS “Augstspriegumu tīkls” valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone
Emitents Augstsprieguma tīkls, AS (64883LC3F12690GATG87)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-04-14 15:00:21
Versijas komentārs
Teksts

No 2023. gada 1. augusta AS “Augstsprieguma tīkls” (AST) valdes priekšsēdētājas amatu atstās Gunta Jēkabsone, un jau tuvākajā laikā AST padome plāno izsludināt atklātu konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu.

“Augsti vērtējami gan AST sasniegtie rezultāti Guntas Jēkabsones vadīšanas laikā, gan arī viņas ieguldījums uzņēmuma pārmaiņu procesu vadībā. Vissvarīgākais, ka šajā ģeopolitiski sarežģītajā laikā ir nodrošināta Latvijas elektroapgādes sistēmas droša un stabila darbība, pilnībā pārtraukts elektroenerģijas komerciālais imports no Krievijas un ir veiktas visas nepieciešamās darbības, lai nepieciešamības gadījumā tiktu realizēta ārkārtas sinhronizācijas procedūra ar Eiropas elektrotīkliem. Papildus jāatzīmē AST veiksmīgā debija kapitāla tirgū, sekmīgi realizējot zaļo obligāciju emisiju 100 miljonu eiro apmērā un panākot divkārt augstāku investoru interesi nekā prognozēts. Arī no nākamā AST valdes priekšsēdētāja sagaidu ilggadēju pieredzi un izpratni par pārmaiņu vadību augsti komplicētā nozarē ekonomiski un ģeopolitiski saspringtos apstākļos,” skaidro AST padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš. 

“Tieši pirmie divi gadi uzņēmuma vadītājam ir rezultatīvākie pārmaiņu ieviešanai uzņēmumā. Esmu gandarīta, ka papildus akcionāru un padomes uzstādītajiem uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem izdevies iekustināt AST pārmaiņu procesu atbilstoši labas pārvaldības principiem. Veiksmīgi iesākta digitālā transformācija, stiprinot uzņēmuma kiberdrošību un veidojot mūsdienīgāku uzņēmuma darba vidi, būtiski uzlabota uzņēmuma krīzes gatavība un, vienlaikus ar pārmaiņām un uzņēmuma stiprināšanu iekšienē, audzēta AST reputācija un sarunu vedēja loma gan Baltijas mērogā, gan plašāk Eiropā,” stāsta AST valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone.

  1. gada nogalē starptautiskā kredītreitingu aģentūra “S&P Global Ratings” paaugstinājusi AST kredītreitingu no BBB+ uz A- ar stabilu perspektīvu, kas ir augstākais novērtējums Latvijas mēroga uzņēmumu vidū. Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP100 2021. un 2022. gadā AST ierindojās 7. pozīcijā, savukārt Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta organizētajā “Ilgtspējas indeksā” AST 2022. gadā jau trešo reizi saņēma augsto Platīna novērtējumu.

Gunta Jēkabsone par AST valdes priekšsēdētāju iecelta 2021. gada 15. jūlijā, iepriekš sešus gadus vadījusi Latvijas lielāko degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumu “Circle K Latvia”.

 

 Par AS "Augstsprieguma tīkls"

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Tā vīzija ir kļūt par reģiona vadošo pārvades sistēmas operatoru, kas operatīvi un sekmīgi ievieš uz attīstību vērstas izmaiņas. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46 % kapitāldaļu.

Papildus informācija:

Elīna Grīvāne

Komunikācijas vadītāja

Tālr. +371 27060306

E-pasts: elina.grivane@ast.lv

Pielikumi