Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
HansaMatrix valdes viedoklis par brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu
Emitents HansaMatrix Akciju sabiedrība (529900S1YDO0MHC8K318)
Veids 2.2. Iekšējā informācija
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2023-03-16 16:19:41
Versijas komentārs
Teksts

Iepriekš ziņots, ka SIA "Emsco" (reģistrācijas Nr. 40203437904; juridiskā adrese – Jaunmoku iela 34, Rīga, LV-1046) (turpmāk – Emsco) izteicis brīvprātīgo akciju sabiedrības "HansaMatrix" (turpmāk – Sabiedrība) akciju atpirkšanas piedāvājumu (turpmāk – Piedāvājums). Atbilstoši brīvprātīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektā (turpmāk - Prospekts) norādītajai informācijai, vienas akcijas atpirkšanas cena ir 8,50 EUR un piedāvājums ir spēkā līdz šī gada 31. marta plkst. 16:00.

Sabiedrības valde sniedz šo viedokli saskaņā ar Akciju atpirkšanas likuma 28.panta prasībām un balstoties tikai uz publiski pieejamo informāciju.

Sabiedrības valde uzskata, ka Piedāvājums atbilst spēkā esošo normatīvo aktu regulējumam un ir ievērotas visu Sabiedrības akcionāru intereses. Sabiedrības akcionāriem, arī mazākuma akcionāriem, ir iespēja izvērtēt Piedāvājumu un pieņemt brīvu un ekonomiski pamatotu lēmumu to izmantot un pārdot akcijas par Piedāvājumā norādīto cenu, vai atteikties no tā.

Valde uzskata, ka kontrolpaketes nonākšana viena, finansiāli spēcīga, akcionāra rokās, sekmēs dinamiskāku attīstību un Sabiedrības stratēģijas realizāciju, uzlabos Sabiedrības darbības efektivitāti, un veicinās investīciju pieplūdi.

Sabiedrības valde Piedāvājumu vērtē pozitīvi un, pamatojoties uz publicēto Prospektu, tai ir pamats uzskatīt, ka darbības veida izmaiņas un Sabiedrības atrašanās vietas maiņa nav plānota. Tāpat nav plānota esošo darba vietu samazināšana, kas nozīmē, ka darba tiesiskās attiecības ar Sabiedrības darbiniekiem tiek plānots turpināt atbilstoši noslēgtajiem darba līgumiem.

Emsco plāno iegādāties vismaz 75% Sabiedrības balsstiesīgo akciju un, gadījumā, ja brīvprātīgais akciju atpirkšanas piedāvājums būs veiksmīgs, Emsco plāno ierosināt HansaMatrix izslēgšanu no regulētā tirgus.

Kontakti investoriem un medijiem:

Māris Macijevskis, CFA
Valdes loceklis, Finanšu direktors
Tālrunis: +371 6780 0002
E-pasts: invest@hansamatrix.com
http://www.hansamatrix.com

Par HansaMatrix

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, “ierīču” interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citu produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus sektoros.

Pielikumi